În şedinţa extraordinară a CJ Suceava

Dezbateri privind proiecte de piste pentru biciclete

> Traseu în parteneriat cu judeţele Bistriţa-Năsăud şi Mureş

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat în şedinţa extraordinară a Consiliului Judeţean Suceava depunerea unui proiect pe trasee cicloturistice – piste de bicicletă prin parteneriat între Consiliul Judeţean Suceava, împreună cu 20 de primării, CJ Bistriţa-Năsăud cu 15 primării şi CJ Mureş cu 9 primării. Proiectul va fi depus la finanţare pe PNRR, Componenta 11 – turism şi cultură.

Proiectul presupune amenajare de piste de biciclete, marcaje, indicatoare, lucrări de terasare si reabilitare drumuri şi terenuri pe o lungime totală de 494 km, pe cele 3 judeţe, din care 193,1 pe teritoriul judeţului Suceava, a menţionat Flutur.

Potrivit acestuia, bugetul prevăzut pentru traseu în judeţul Suceava este în valoare de 15,9 milioane de euro, fără TVA.

„Pentru obţinerea unui punctaj bun am avut în vedere legătură cu frontiera cu Ucraina şi o bună parte din traseu, 71% se suprapune pe Via Transilvanica, adică 136,3 km. Localităţile parcurse sunt: Brodina, Straja, Vicovu de Sus, Putna, Suceviţa, Vatra Moldoviţei, Frumosu, Moldoviţa, Sadova, Câmpulung Moldovenesc, Fundu Moldovei, Pojorâta, Ciocăneşti, Iacobeni, Vatra Dornei, Dorna Arini, Şaru Dornei, Dorna Candreni, Poiana Stampei şi Coşna” a precizat preşedintele Flutur.

El a subliniat că un proiect eligibil trebuie să cuprindă trei judeţe, iar pentru judeţul Suceava avem 161,1 km traseu principal şi 32 km trasee secundare (Vicovu de Sus – frontiera cu Ucraina, Sadova – Câmpulung Moldovenesc, Fundu Moldovei – Colacu).

„Bugetul total pe cele trei judeţe este de 40,7 milioane de euro fără TVA, judeţul Suceava fiind lider de proiect. La nivel naţional întregul proiect presupune implementarea a 3000 km de trasee cicloturistice pentru care se alocă 247 milioane de euro. Urmează o etapă de acorduri şi parteneriate cu CNAIR şi ROMSILVA pe traseele unde ei sunt administratori sau proprietari” a mai spus Flutur.

Traseu în parteneriat cu judeţele Botoşani şi Iaşi

Gheorghe Flutur a mai anunţat că CJ Suceava va depune şi un nou proiect pentru piste de biciclete finanţat prin PNRR, în parteneriat cu judeţele Botoşani şi Iaşi.

Potrivit acestuia, traseul pleacă de la Aeroportul „Ştefan cel Mare Suceava”, include municipiul şi zona Suceava, cu Mănăstirile UNESCO din Suceava şi Pătrăuţi, trecând apoi prin Dragomirna Adâncata, Hânţeşti şi Liteni. În judeţul Botoşani, trece prin Bucecea şi continuă prin judeţul Botoşani, apoi intră în judeţul Iaşi.

„Traseul propus măsoară, în total, pe cele trei judeţe 203 km, valoare estimată pe total proiect 16,7 milioane euro, din care judeţul Suceava, 55 km în valoare 4,5 milioane euro, judeţul Botoşani, 112 km cu 9,2 milioane euro şi judeţul Iaşi, 36 km cu 2,9 milioane euro” a spus Gheorghe Flutur.

Participarea judeţului Suceava la acest proiect urmează a fi propunere pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare de joi a CJ Suceava. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI