Rădăuţi

Adi Jecalo anunţă că săptămâna viitoare va funcţiona noul cazan al centralei termice

> Dacă demisia mea ajuta la darea în funcţiune mai repede, o făceam

Administratorul Servicii Comunale Rădăuţi, Adi Jecalo, a declarat, miercuri, că dacă prin demisia sa muncitorii care lucrează la înlocuirea cazanului centralei de termoficare a municipiului Rădăuţi ar termina lucrările mai repede, ar demisiona pe loc.

„Dacă muncitorii care lucrează ar termina mai repede, mi-aş da demisia astăzi” a spus Adi Jecalo.

El a recunoscut că acum este persoana cea mai detestată din municipiu pentru situaţia existentă, amintind că prima problemă a fost în 31 ianuarie 2021 când ambele cazane de producere a agentului termic s-au defectat.

Adi Jecao a explicat că a solicitat Consiliului Local să asigure fonduri atât pentru proiectare, cât şi pentru schimbarea cazanelor, banii fiind prevăzuţi în bugetul local pentru anul 2022.

Potrivit acestuia, în anul 2019 fusese prevăzută în bugetul local suma de 100.000 de lei pentru proiectare, dar că nu s-a mai făcut nimic.

El a arătat că pentru realizarea investiţiei a fost necesară realizarea proiectării, iar după finalizarea proiectului, Consiliul Local Rădăuţi a aprobat indicatorii tehnico-economici.

„Având în vedere că suma este peste 100.000 de euro a fost nevoie de licitaţie” a spus Jecalo care a adăugat că s-a reuşit semnarea contractului de execuţie cu o firmă din Bacău şi a subliniat că este bine că nu au fost contestaţii la licitaţie pentru că ar fi întârziat şi mai mult proiectul.

El a estimat că la sfârşitul săptămânii viitoare ar trebui ca noul cazan să fie funcţional, iar furnizarea de agent termic în instalaţii să revină la parametrii normali.

Adi Jecalo a mai arătat că în prezent temperaturile din apartamente nu sunt în parametrii din cauză că se pleacă din centrală cu 58-60 de grade Celsius, în condiţiile în care cazanul aflat acum în funcţiune are pierderi şi va trebui şi el înlocuit.

„În parametrii normali trebuie minim 70 de grade pe tur şi 50 de grade pe retur. Noi, în momentul de faţă, mergem cu 60 pe tur şi 40 pe retur. Dacă am da la o treaptă superioară, cedează de tot” a menţionat administratorul Servicii Comunale Rădăuţi.

Adi Jecalo a spus că îl doare sufletul pentru situaţia actuală în ceea ce priveşte asigurarea căldurii, dar că a făcut toţi paşii legali pentru această investiţie şi că nu s-au putut sări termene. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI