Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare”

La mulţi ani, spirit ştefănist!

Pe meleaguri alese, unde cele mai nobile fiinţe par să trăiască, unde pământul pare să atingă cerul în cele mai senine zile, aici, pe pământ bucovinean, se înalţă o fortăreaţă a ştiinţei şi cunoaşterii: Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare”. Astăzi, timpul se opreşte pentru o clipă în loc, pentru a ne aminti că, în urmă cu 98 de ani, în Cernăuţii Bucovinei lua fiinţă Liceul Militar „Ştefan cel Mare”. După tradiţie, în fiecare sfârşit de toamnă, ne aducem aminte de instituţia care, în 1924, prin Înalt Decret Regal nr. 3889, semnat de Regele Ferdinand, lua naştere şi care a stat martoră atâtor generaţii de elevi militari. Astăzi, îmbracă hainele de sărbătoare şi este pusă la loc de cinste! Astăzi, îi urăm La Mulţi ani!

Între aceste minunate ziduri, se aud şi acum, paşii în cadenţă a celor peste 12.000 de absolvenţi, toţi cu vise şi destine măreţe. Aici a rămas martor, al miilor de chipuri zâmbitoare, al anilor adolescenţei şi al celor mai frumoase poveşti scrise, o piatră de temelie pentru ceea ce înseamnă o onorabilă carieră militară.

Aducem, cu acest prilej, un omagiu tuturor muşatinilor care s-au dovedit a fi militari de nădejde a Armatei României, dar şi tuturor absolvenţilor care servesc patria ca medici, ingineri, profesori sau economişti, fiecare contribuind în felul său la ceea ce astăzi reprezintă Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare”.

La mulţi ani tuturor celor care fac parte din marea familie ştefănistă! (FRANCESCA ŞINDILAR; Foto: LAURENŢIU SBIERA)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI