Percheziţii DNA într-un dosar privind infracţiuni de corupţie şi la regimul vamal cu un prejudiciu de circa 12 milioane de euro

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) – Serviciul teritorial Iaşi efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, asimilate celor de corupţie, infracţiuni la regimul vamal (cu un prejudiciu estimat la acest moment de aproximativ 58 de milioane de lei) şi evaziune fiscală, comise din ianuarie 2022 până prezent, anunţă DNA.

Astfel, în cursul zilei de ieri, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, s-au efectuat percheziţii în 162 de locaţii, reprezentând o instituţie publică, domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor societăţi comerciale situate în judeţele Iaşi, Suceava, Botoşani, Ilfov, Ialomiţa, Arad, Sibiu şi în municipiul Bucureşti.

 În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea lucrătorilor din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice şi Financiare şi structurile teritoriale aflate în coordonare, Direcţia de Operaţiuni Speciale, Brigada Operaţiuni Speciale Iaşi, Unitatea Centrală de Analiză a Informaţiei), Direcţia Generală Antifraudă Fiscală, Autoritatea Vamală Română, precum şi lucrători din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Iaşi, Brigada Specială de Intervenţie Jandarmi Bucureşti, Brigada Mobilă de Jandarmi Bacău, potrivit sursei citate. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: