Spectacole de amploare de Crăciun şi de Revelion în centrul Sucevei 

> Primăria alocă jumătate de milion de lei pentru manifestările „Crăciun şi Revelion 2023”

Primarul Ion Lungu propune Consiliului Local Suceava să aprobe alocarea sumei de 500.000 de lei fără TVA pentru organizarea manifestărilor „Crăciun şi Revelion 2023”.

În expunerea de motive, primarul arată că, în fiecare an, municipiul Suceava sărbătoreşte, împreună cu cetăţenii municipiului şi turiştii din ţară şi din străinătate, Craciunul şi trecerea în noul an.

„Astfel, odată cu creşterea numărului de turişti din municipiul Suceava şi, implicit, din Bucovina, dorim să organizăm spectacole cultural-artistice  şi un spectacol pirotehnic în centrul emoţional al municipiului Suceava” se arată în documentul înaintat Consiliului Local.

Potrivit primarului, în perioada 20 – 23 decembrie a.c., pe scena amplasată în Piaţa 22 Decembrie se vor desfăşura concerte de colinde şi muzică specifică noului an, interpretate  de  grupurile corale din şcolile sucevene împreună cu artiştii locali.

„Colindele reprezintă un punct forte în cultura tradiţională românească şi implicit în cea bucovineană,  astfel că vor transmite spectatorilor prezenţi un mesaj cu înaltă încărcătură emoţională şi artistică” se mai menţionează în document.

Mai mult, se arată că în data de 27 decembrie a.c. va fi organizat „Festivalul de tradiţii şi obiceiuri de anul nou” care are menirea de a menţine, anima şi promova cultura, tradiţiile şi „obiceiurile bucovinene din toate zonele istorice”, devenind astfel o nouă destinaţie şi o sursă pentru turismul festivalier. Evenimentul va avea loc pe scena amplasată în centrul municipiului Suceava şi în Piaţa 22 Decembrie.

În aceeaşi motivare se subliniază că, potrivit tradiţiei,  odată cu trecerea în noul, an va fi organizat un spectacol pirotehnic care vine în completarea reprezentaţiilor scenice de înaltă ţinută cu muzica uşoară şi muzica populară, iar concertele vor fi susţinute de interpreţi şi formaţii de talie naţională.

„Revenirea la o viaţă fără restricţii, după perioada pandemică în care toata lumea a trăit cu constrângeri şi lipsa socializării, organizarea unui spectacol de amploare este binevenit. Evenimentul se doreşte a fi unul de exceptie, cu atât mai mult cu cât spectacolul pirotehnic de anul acesta va fi unic” a menţionat primarul Ion Lungu.

Edilul-şef a mai arătat că organizarea evenimentului „Crăciun şi Revelion 2023” îşi propune să transmită cetăţenilor sentimentul de unitate, cât şi de petrecere a timpului liber într-un mod armonios  şi de socializare, iar municipiul Suceava va promova conceptul de destinaţie turistică „Suceava – Oraşul Cetăţii de Scaun” pentru a atrage turişti din ţară şi străinătate. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: