Vesel ești de neînvins!

Romanii susţineau că „mănânci ca să trăieşti, nu trăieşti ca să mănânci!” Total greşit, şi din această cauză s-a prăbuşit imperiul de 1.000 de ani. Barbarii care i-au atacat porneau vitejeşte şi fără frică de moarte după ce mâncau şi beau zdravăn. Soluţia lor – jaf şi petrecere – a fost de un real succes. Attila a murit la petrecerea ultimei sale nunţi cu Ildiko!

Dacă limba şi cultura am preluat-o de la romani, viaţa socială a barbarilor se potriveşte perfect cu poporul nostru! Creangă spunea: „Românul ar vrea să fie o singură zi lucrătoare pe an şi atunci să se nimerească o nuntă” (nu cu Ildiko).

Suntem fericiţi cu bucate tradiţionale „ca la mama acasă”, „distracţii pe cinste” şi „băuturi alese”! E drept că tinerii preferă mâncăruri „ca la mă-sa acasă”, de tipul hamburger, pizza, cola. Pe partea asta ne-am integrat în UE şi am devenit „parteneri strategici de vârf”!

Personalitatea urbanistică a Sucevei este completată fericit şi de cablurile care leagă stâlpii de iluminat şi care se încheie cu frumoase ghirlande! În mod special ele se îmbină cu ouăle atârnate de Paşte şi luminile de Crăciun. Nu le daţi jos, aşa cum cer unii fără simţ artistic modern… Ar fi absolut necesară prinderea în poze şi a cablurilor în pliantele de promovare!

Trebuie interzişi şi copiii cu role şi trotinete în faţa Casei de Cultură, pentru că distrug granitul de pe esplanade. Este revoltător! Sunt copii şi de 25 kg! Sub greutatea lor granitul cedează!

George Flutur e mai absent (sarcini de partid?) şi s-a petrecut un lucru pe care nu-l aşteptam… Au mai aflat câţiva suceveni că Neculai Barbă face parte din conducerea judeţului!

„Noaptea este un bun sfetnic”, iată o expresie foarte valabilă! Noaptea în politică, adică trecerea pe linie moartă, verifică perfect proverbul! Ce soluţii bune şi adecvate găsesc acum dnii Roman, Ponta, Băse etc. la problemele actuale, dar şi la cele din perioada conducerii lor! Nu le-au rezolvat atunci şi dau soluţii acum. Cu Klaus va fi diferit; nu va da soluţii după mandate! Ca şi în timpul mandatului, se va deplasa „Pas cu pas” spre tenis, schi, golf şi cultivat trandafiri! Şi e foarte bine!!

Legislaţia este stufoasă, dar şi schwaitzer! Nu numai „băieţii deştepţi” ci şi fetele (Udrea!) ştiu să găsească găurile în brânză! Parlamentarii ne spun că sunt „lacune”, la fel cum activiştii spuneau că „pe lângă lipsuri sunt şi neajunsuri”! Şi cine acoperă lacunele? Şoferi, dulgheri, vânzători de ziare etc. cu diplome de talcioc? Ei, pentru că sunt reprezentanţii pe care i-am votat în legislativ!

DAN STRUTINSCHI

P.S. 1. Ieşind din oraş am remarcat o turmă de oi cu doi ciobani care vorbeau la mobil. Cu aşa dotare tehnologică ar trebui ca ciobanul să se numească sheep guard, iar baciul, manager de stână! Câinii să rămână câini, pentru că ei nu latră în smartphone!!

P.S. 2. Medicul din Rădăuţi care a confundat variola maimuţelor cu varicela (simptome asemănătoare!) a fost mutat la Psihiatrie! OK! Cei care spun că vor elimina pensiile speciale în 30 de zile unde ar trebui mutaţi? Din fotoliile Parlamentului European în saloanele spitalului??

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: