Un bărbat din Izvoarele Sucevei a fost reţinut pentru ameninţarea unui activist de mediu din Solca

 IPJ Suceava a anunţat, ieri, că poliţiştii au documentat şi probat activitatea infracţională a unui bărbat bănuit că luni după-amiază a proferat injurii şi ameninţări la adresa unui tânăr cu activităţi în sfera activismului de mediu.

Potrivit IPJ, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpulung Moldovenesc şi ai Secţiei de Poliţie Rurală Vama au desfăşurat activităţi investigative şi de cercetare penală, în sistem integrat, fiind depuse diligenţele necesare pentru exprimarea şi obţinerea calităţii procesuale a victimei, dar şi pentru probarea activităţii infracţionale a persoanei bănuite de comiterea faptelor.

Astfel, s-a stabilit că luni, în jurul orei 14:00, în timp ce se afla pe raza comunei Moldoviţa staţionat cu autoturismul în parcarea din zona intersecţiei dintre DJ 176 cu DC Putna Secrieş, un tânăr din oraşul Solca a fost acostat de un bărbat, a cărui identitate nu o cunoştea, care se deplasa cu un autoturism de teren, a oprit în dreptul vehiculului său şi i-a adresat injurii şi ameninţări cu moartea.

 Activistul de mediu a fost preluat de poliţişti şi îndrumat să formuleze plângere penală în legătură cu cele întâmplate, sens în care a fost întocmit dosar penal şi au fost efectuate cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunii „Ameninţare”, potrivit art. 206, alin. (1) din Codul penal.

În urma activităţilor investigative şi de cercetare penală efectuate a fost identificată persoana bănuită de săvârşirea faptelor ca fiind un bărbat de 35 de ani, din comuna Izvoarele Sucevei.

În urma administrării materialului probator, sub coordonarea procurorului de caz, în cursul zilei de ieri s-a dispus continuarea urmăririi penale pentru comiterea infracţiunii de ameninţare, poliţiştii dispunând măsura reţinerii bărbatului de 35 de ani pentru 24 de ore.

El a fost încarcerat în arestul IPJ Suceava, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, pentru dispunerea unor măsuri procesuale.

 „Prin fermitate şi modul integrat şi operativ de lucru reafirmăm, încă o dată, că poliţiştii nu tolerează astfel de comportamente antisociale şi vor dispune măsuri procesuale conform legii, acordând întregul suport la înfăptuirea actului de justiţie” a transmis IPJ Suceava. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI