Potrivit edilului-şef Ion Lungu

Proiectul de transport metropolitan va fi depus pentru finanţare până la sfârşitul lunii martie

 > În primă fază, parcul auto va fi format din 20 de autobuze mari şi 8 microbuze

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunţat, miercuri, că proiectul de transport metropolitan începe se prindă contur şi că până la sfârşitul lunii martie va fi depusă, pentru finanţarea prin PNRR, prima parte a proiectului.

Lungu a spus că a avut, vineri, o discuţie cu firma de consultanţă şi cu cele opt localităţi implicate, astfel că proiectul urmează să fie realizat în două etape, prima prin PNRR, iar a doua prin Programul Operaţional Regional (POR).

El a explicat că s-a luat această decizie pentru că nu sunt bani suficienţi pe PNRR pentru întregul proiect.

Astfel, în prima etapă, municipiul Suceava va contribui cu 12,49 de milioane de euro, oraşul Salcea cu 500.000 de euro, iar comunele cu 324.770 euro.

Din aceşti bani se vor putea cumpăra într-o primă etapă 20 de autobuze electrice mari şi 8 microbuze, care vor constitui parcul iniţial pentru transportul metropolitan.

Ion Lungu a subliniat că deşi municipiul Suceava are transport electric contribuie cu cea mai mare sumă pentru a realiza transportul în Zona Urbană Funcţională.

„Ne putem dezvolta doar împreună” a precizat Ion Lungu care a menţionat că un avantaj al municipalităţii este că va scoate o parte din transportul judeţean din oraş, spre a fluidiza traficul.

Proiectul este de aproape 19 milioane de euro, incluzând şi 30 de puncte de încărcare în toate localităţile implicate.

„Am stabilit şi foaia de parcurs, care este foarte strânsă şi foarte urgentă” a spus Lungu.

El a precizat că până în 25 martie toate localităţile din ZUF Suceava vor trebui să aprobe hotărâri în consiliile locale privind acest proiect, cu participarea financiară şi amplasarea staţiilor de încărcare.

„Mă bucur că a fost consens pe acest proiect şi ar fi primul proiect care va fi depus prin PNRR. Are termen de depunere 1 aprilie” a mai declarat Ion Lungu. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI