Prefectura Suceava:

Garda de Mediu Bucureşti a confirmat…

Prefectura Suceava a transmis, miercurea trecută, că, urmare a demersurilor făcute privind clarificarea detaşării unui funcţionar public din cadrul Primăriei Comunei Vatra Moldoviţei la Comisariatului Gărzii Naţionale de Mediu Bucureşti, a obţinut punctul de vedere al instituţiei bucureştene.

Astfel, Comisariatul General al Gărzii Naţionale de Mediu Bucureşti a comunicat, miercuri, că „prin Decizia comisarului general nr. 654/2021, doamna Cenuşă Mariana a fost detaşată în cadrul Gărzii Naţionale de Mediu pe o funcţie publică de execuţie de consilier achiziţii publice (…), iar prin Decizia comisarului general nr. 684/2021, urmare a solicitării doamnei Cenuşă Mariana, a încetat detaşarea acesteia, astfel încât, la etapa actuală, aceasta nu mai este angajata instituţiei”.

Prefectura Suceava a precizat că, „în considerarea faptului că aceste chestiuni apărute în mass-media naţională şi locală, vizează interesul public şi constituie situaţii extraordinare a căror reglementare nu poate fi amânată, prefectul judeţului Suceava, în exercitarea atribuţiilor constituţionale şi legale ce-i revin, a dispus măsurile necesare pentru verficarea respectării prevederilor legale specifice în vigoare”.

Potrivit primelor verificări făcute de Prefectura Suceava s-a stabilit că, prin dispoziţia primarului comunei Vatra Moldoviţei nr. 76 din 28.06.2021 s-a constituit comisia de concurs şi comisia de contestaţii pentru ocuparea funcţiei publice de inspector debutant în cadrul compartimentului protecţia mediului din aparatul de specialitate al primarului comunei Vatra Moldoviţei, iar din comisii nu au făcut parte reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului desemnaţi de ANFP, pentru că autoritatea publică locală organizatoare s-a prevalat de dispoziţiile unui articol din Codul administrativ conform căruia „pentru concursurile pentru ocuparea funcţiilor publice de execuţie autoritatea sau instituţia publică organizatoare poate solicita Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici desemnarea unui reprezentant pentru a face parte din comisia de concurs, respectiv din comisia de soluţionare a contestaţiilor, odată cu transmiterea înştiinţării.”

Verificările au mai stabilit că prin dispoziţia primarului comunei Vatra Moldoviţei nr. 118 din 16.08.2021, în baza raportului final al concursului nr. 7311/16.08.2021, a fost numită doamna Cenuşă Mariana în funcţia publică de inspector debutant în cadrul compartimentului protecţia mediului din aparatul de specialitate al primarului comunei Vatra Moldoviţei, fiind respectate termenele şi procedurile prevăzute de Codul administrativ.

 Dispoziţia primarului comunei Vatra Moldoviţei nr. 118 din 16.08.2021 a fost avizată pentru controlul financiar preventiv. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: