Ion Lungu a fost atenţionat de Avocatul Poporului să nu facă discriminări între vaccinaţi şi nevaccinaţi la Târgul de Crăciun

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a spus, în şedinţa Consiliului Local că a fost atenţionat de Avocatul Poporului în legătură cu decizia de a permite accesul la Târgul de Crăciun doar persoanelor care au certificat verde „pentru că va fi discriminare între vaccinaţi şi nevaccinaţi”.

Primarul a explicat că marcarea Zilei Bucovinei se va face prin organizarea manifestărilor de dezvelire a bustului celui mai longeviv primar al Sucevei, Franz Cavaler des Loges, deschiderea Târgului de Crăciun şi aprinderea iluminatului festiv din centrul oraşului. Iar de Ziua Naţională va fi organizată depunerea de coroane de flori.

El a spus că situaţia pandemică actuală nu permite decât o marcare sumară a evenimentelor.

„Aţi văzut ce lupte sunt. A venit deja scrisoare de la Avocatul Poporului că de ce limităm accesul la Târgul de Crăciun. Parcă suntem stat în stat. Dacă este hotărâre de guvern care a întărit hotărârea CNSU, vine Avocatul Poporului şi spune că încălcăm legea şi că nu avem voie să facem discriminare între vaccinaţi şi nevaccinaţi. Asta este ţara în care trăim” a spus Lungu.

El a cerut solidaritate din partea consilierilor locali în ce priveşte modul în care se va realiza accesul la Târgul de Crăciun.

„Nu se putea face altfel. La Târgul de Crăciun, peste tot în Europa, în ţară, accesul se face pe bază de certificat verde. Nu este altă soluţie. Oamenii merg, socializează, cumpără, sunt cu mască, fără mască. Trebuie să fie vaccinaţi” a spus Ion Lungu.

El a mai spus că –  din cauză că nu există o situaţie clară legată de modificările care vor fi făcute la actuala stare de alertă – acum nu se poate stabili mai nimic.

„Alte evenimente nu putem face. Am făcut un efort să salvăm Bradul de Crăciun, ca să nu-l includem în acel perimetru securizat. La deschiderea luminilor din Bradul de Crăciun poate să participe oricine, cu respectarea condiţiilor din pandemie: mască şi distanţare socială. Suntem într-o perioadă grea” a mai spus Lungu. (N.B.)

2 Comentarii

  1. Avocatul poporului n a mișcat un deget când au fost băgate restricții absolut inutile în țară.Dispare covidul dacă nevaccinatii nu pot întra la Auchan?( am luat doar un exemplu )

  2. Mai există Avocatul poporului ? N as crede

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI