Expiră termenul de conectare a caselor de marcat la sistemul informatic al ANAF

>Nerespectarea obligaţiei constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 8.000 şi 10.000 lei

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Suceava informează agenţii economici – contribuabili mici şi mijlocii – care au obligaţia utilizării aparatelor de marcat electronice fiscale, că 30 noiembrie 2021 este termenul-limită de conectare la sistemul informatic naţional de supraveghere şi monitorizare a datelor fiscale al Administraţiei Naţionale a Finanţelor Publice (ANAF).

„În perioada imediat următoare, structurile abilitate de control vor întreprinde acţiuni de verificare cu privire la îndeplinirea obligaţiei de a asigura conectarea la distanţă a aparatelor de marcat electronice fiscale, în vederea transmiterii de date fiscale, pentru operatorii economici al căror termen limită de conectare a ajuns la scadenţă” arată purtătorul de cuvânt Oana Violeta Apetrea, subliniind că termenul nu va fi prelungit. Conform ei, excepţie fac operatorii economici care utilizează aparate de marcat electronice fiscale instalate în zone nedeservite de reţele de comunicaţii electronice, aceştia având obligaţia completării şi transmiterii unei declaraţii pe propria răspundere (formularul F4110). „Nerespectarea obligaţiei de a asigura conectarea la distanţă a aparatelor de marcat electronice fiscale, în vederea transmiterii de date fiscale către ANAF, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 8.000 şi 10.000 lei”, atenţionează Oana Violeta Apetrea, adăugând că baza legală o constituie OUG nr. 28 din 1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, republicată cu modificările şi completările ulterioare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: