Ştafeta veteranilor Invictus a ajuns la Suceava

> Pompierii militari şi voluntarii ISU Suceava vor alerga pe traseul roşu: Chişinău – Suceava – Satu Mare

Ştafeta veteranilor Invictus a ajuns ieri în municipiul Suceava. La eveniment au participat şi pompierii militari suceveni, împreună cu voluntari ai ISU Suceava: Sorin Mihalescul, Ancuţa Hulubiac, Adriana Cuşnir, Anofriesei Ciprian şi Radu Gălăţan. Ei vor alerga pe traseul roşu, pentru care s-a dat startul în data de 12 octombrie, pe ruta Chişinău – Suceava – Satu Mare.

ISU Suceava a explicat că Ştafeta veteranilor se înscrie în seria manifestărilor dedicate Zilei Armatei Române, sărbătorită în data de 25 octombrie, şi presupune purtarea unei ştafete a cărei culoare coincide cu unul dintre cele trei trasee – albastru, galben şi roşu.

„Regula este ca, în permanenţă, cel puţin doi participanţi să se afle în alergare, ducând, în acest mod, ştafeta mai aproape de destinaţie. Traseele însumează peste 3.800 km, având ca punct final de întâlnire municipiul Carei, ultima glie străbună eliberată de sub ocupaţia horthystă, de către Armata României, la data de 25 octombrie 1944” a transmis ISU Suceava.

În încercarea de a reconstitui în mod fidel trei dintre drumurile bătătorite odinioară de vitejii luptători, participanţii vor poposi la fiecare monument edificat în memoria eroilor care s-au jertfit pentru libertatea şi independenţa patriei.

Deznodământul acestei lupte simbolice de reîntregire a drapelului naţional este reprezentat de momentul în care purtătorii celor trei ştafete vor striga într-un singur glas „Sacrificiul impune respect!”, în data de 25 octombrie, la Ansamblul monumental „Glorie Ostaşului Român” din Carei, în cadrul ceremoniei militare organizate cu prilejul Zilei Armatei României. (N.B.; Foto: ISU Suceava)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: