În luna septembrie

Aproape 450 de controale au fost efectuate de inspectorii sanitari suceveni 

 > Au fost aplicate amenzi de peste 25.000 de lei

Serviciului Control în Sănătate Publică (SCSP) din cadrul DSP Suceava a anunţat că, în cursul lunii precedente a efectuat 446 de controale, în urma cărora inspectorii sanitari au aplicat 8 amenzi în valoare totală de 25.100 lei.

Potrivit SCSP, inspectorii sanitari au efectuat şi controale privind respectarea prevederilor legale în şcoli şi grădiniţe. Mai exact, au fost verificate cabinetele de medicină şcolară. Totodată, inspectorii sanitari au monitorizat numărul de paturi libere şi ocupate  în secţiile ATI destinate pacienţilor cu Covid-19 din judeţ.

Inspectorii sanitari au fost prezenţi şi în pieţele agroalimentare din satele şi oraşele judeţului, precum şi în unităţile alimentare care operează în perimetrul acestora.

Inspectorii sanitari au efectuat 366 de controale la obiectivele din categoria nonaliment. Pentru neconformităţile constatate au fost aplicate patru amenzi, în valoare totală de 13.100 lei. Au fost verificate: 3 unităţi de turism (fiind aplicată o amendă în valoare de 1.000 lei); 5 unităţi din categoria mediu; 149 unităţi din categoria biocide (fiind aplicată o amendă în valoare de 10.000 lei); 101 unităţi de învăţământ (fiind aplicate două amenzi în valoare totală de 2.100 lei); 44 unităţi sanitare fără paturi; 22 unităţi sanitare cu paturi; 42 controale au vizat activitatea de colectare, depozitare şi de neutralizare a deşeurilor periculoase.

Neconformităţi depistate de SCSP: lipsa certificatelor de instruire privind însuşirea noţiunilor fundamentale de igienă; nerespectarea măsurilor individuale de protecţie a vieţii şi pentru limitarea efectelor tipului de risc produs asupra sănătăţii persoanelor; lipsa produselor biocide destinate dezinfecţiei veselei; nerespectarea prevederilor specifice de notificare şi avizare pentru produsele care sunt supuse acestor proceduri.

La obiectivele din categoria aliment, inspectorii sanitari au efectuat 80 controale. Pentru deficienţele constatate au fost aplicate 4 amenzi, în valoare totală de 12.000 lei. Verificările au vizat: un producător primar; 2 producători şi ambalatori; 39 retaileri; 34 unităţi din sectorul de servicii; 4 producători primari care vând direct consumatorului final.

Neconformităţi constatate: neasigurarea de angajatori a examinărilor medicale prin medicii de medicina muncii; comercializarea de produse alimentare care nu respectă limitele la care devin nerecomandate preşcolarilor şi şcolarilor; nerespectarea regulilor de igienă individuală în tot timpul programului de lucru de către personalul din sectorul alimentar.

În acest context, Serviciul Control în Sănătate Publică a DSP a precizat că tot în luna septembrie au fost rezolvate 22 sesizări.

„Activitatea de inspecţie desfăşurată de personalul SCSP a fost completată cu efectuarea a 51 acţiuni de îndrumare şi consultanţă şi a două acţiuni comune cu alte autorităţi” se mai arată în comunicatul DSP Suceava. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: