Ion Lungu:

Şcoala faţă în faţă trebuie să înceapă cu profesorii vaccinaţi

> „Mi se pare mai puţin moral ca să avem pretenţii să se vaccineze elevii, iar cadrele didactice să nu fie vaccinate a declarat şeful executivului local

Primarul Ion Lungu face din nou apel la vaccinare, în condiţiile în care marţi incidenţa a ajuns 0,11 la mia de locuitori, în municipiul Suceava fiind înregistrate 16 cazuri active de Covid-19.

„A fost o perioadă de staţionare, dar acum se înregistrează creşteri. Sperăm ca rata să nu crească foarte mult. Am văzut că sunt semnale şi la Spitalul Judeţean, la Secţia ATI. Ne pregătim pentru valul al patrulea, despre care unii spun că a venit, iar alţii, că va veni. Să sperăm că îl vom trece cu bine” a spus Ion Lungu.

În săptămâna anterioară, în municipiul Suceava s-au vaccinat 827 de persoane, în condiţiile în care, de la 1 august, centrele de vaccinare din sălile de sport ale Şcolii Gimnaziale Nr. 11 „Miron Costin” şi Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare”, precum şi cel din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” au fost închise. Astfel, 486 de doze au fost inoculate la centrul de la Iulius Mall, iar altele 351 la centrul drive-thru de la Shopping City.

De la începutul campaniei de vaccinare, în municipiul Suceava au fost administrate 66.356 de doze, respectiv 45.884 de Pfizer, 11.640 – Moderna, 5.804 – AstraZeneca şi 3.028 de Johnson&Johnson.

Şeful municipalităţii sucevene a remarcat că, potrivit statisticilor, gradul de vaccinare în rândul cadrelor medicale este redus, „ceea ce nu ne încântă foarte mult”.

„Cu tot respectul pe care îl am, fac un apel la cadrele medicale şi, pe de altă parte, la cadrele didactice. Ne pregătim pentru începerea şcolii pe 13 septembrie şi mi se pare mai puţin moral ca să avem pretenţii să se vaccineze elevii – cei între 12 şi 16 ani –, iar cadrele didactice să nu fie vaccinate. Deocamdată, este singura metodă de a ne proteja în faţa acestei pandemii şi trebuie să fim pregătiţi să reluăm şcoala faţă în faţă” a subliniat Ion Lungu, adăugând că, dacă este cazul, Primăria va deconta valoarea testelor PCR efectuate de personalul didactic, înaintea începerii cursurilor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: