Primăria Suceava a scos la licitaţie construirea sălii polivalente şi a unui stadion de dimensiuni UEFA

>„Sperăm să avem parte de competitori profesionişti, să se adjudece licitaţiile şi să demarăm construirea acestor obiective sportive aşteptate de suceveni” a declarat primarul Ion Lungu

 „A început să răsară soarele şi pe strada noastră” a declarat ieri, în conferinţă de presă, Ion Lungu, primarul municipiului Suceava. Sunt două veşti bune, a spus edilul-şef, informând că, în luna septembrie, vor avea loc două licitaţii importante cu privire la infrastructura sportivă din reşedinţa de judeţ.

Astfel, pe 7 septembrie se va ţine licitaţia pentru proiectarea şi desemnarea constructorului unei baze sportive tip I, respectiv a unui teren de fotbal la dimensiuni standard UEFA, cu o tribună de 500 de locuri. Este vorba despre un teren de antrenament care va fi amenajat în cadrul viitorului complex sportiv care va include sala polivalentă, un stadion nou şi bazine de înot de nivel olimpic, investiţii care ar urma să fie făcute pe strada Iuliu Hossu, pe stânga, la ieşire din Suceava spre Fălticeni, pe o suprafaţă de 12 hectare de teren transferate Primăriei Suceava prin hotărâre de guvern. Lungu informează că este vorba despre un proiect în valoare de aproximativ 7 milioane lei, fără TVA. Pe 14 septembrie va avea loc licitaţia pentru proiectarea şi lucrările de la Sala polivalentă din municipiul Suceava, un proiect estimat la circa 129 de milioane de lei, plus TVA. „Sperăm să avem parte de competitori profesionişti, să se adjudece licitaţiile şi să demarăm construirea acestor obiective sportive aşteptate de suceveni” a punctat Ion Lungu.

Conform unei hotărâri din iulie 2020 a Consiliului Local Suceava, sala polivalentă era prevăzută cu o capacitate de 5.000 de locuri, imobilul având subsol, parter şi două etaje, cu o suprafaţă utilă de 25.000 mp.

Planul urbanistic zonal şi regulamentul de urbanism aferent viitorului complex sportiv al municipiului Suceava au fost aprobate de Consiliul Local în şedinţa din 17 decembrie 2010. Obiectivul ar urma să fie construit pe o suprafaţă de 12 ha, incluzând un stadion cu 15.000 de locuri, sala polivalentă cu 5.000 de locuri, bazin olimpic de înot, precum şi terenuri în aer liber de handbal, baschet, volei şi tenis. Complementar dotărilor sportive, în zonă ar putea fi amenajate spaţii verzi sub formă de insule, cât şi parcuri. Erau prevăzute, de asemenea, spaţii tehnice, parcări, spaţii comerciale şi de servicii, dar şi amenajările cu destinaţia de locuire, cu funcţiunile aferente.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: