Potrivit primarului Ion Lungu

La nivel central sunt probleme cu decontarea plăţilor pentru proiectele europene

> „Asta este situaţia şi nu vreau să comentez” a spus edilul-şef

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat miercuri, în conferinţă de presă, că municipalitatea are o execuţie bugetară bună până în acest moment, dar a recunoscut că sunt probleme la decontarea pe fonduri europene.

„Destul de greu merg plăţile la fondurile europene. Asta este situaţia şi nu vreau să comentez” a spus Ion Lungu.

El a menţionat că Primăria Suceava are depuse cereri din luna iunie şi că încă nu au fost făcute plăţile reprezentând fonduri europene atrase de municipalitate.

Primarul a încercat să explice situaţia prin faptul că, la nivel central, la Bucureşti, este un volum foarte mare de muncă.

„Asta este realitatea. Sperăm ca din exerciţiul financiar următor, prin descentralizare, când Agenţia de Monitorizare va fi la nivelul Agenţiei de Dezvoltare Nord-Est, lucrurile să se simplifice şi să meargă mai repede” a mai spus Ion Lungu.

El a mai declarat că municipalitatea are de primit bani pentru proiectul cu finanţare europeană a zonei de agrement de pe malul râului Suceava.

„Sper ca în aceste zile să intre banii” a mai spus Lungu. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI