În urma controalelor în trafic

Poliţiştii suceveni au confiscat peste 50 mc de lemn într-o singură zi

> Un transport cu abateri a fost depistat şi în municipiul Suceava

În cursul zilei de miercuri, 28 iulie, poliţiştii suceveni au confiscat o cantitate mare de material lemnos – 52,32 mc. Cantitatea provine de la două transporturi cu abateri. Totodată, a fost identificat şi un al treilea transport cu nereguli, însă în acest caz nu a fost dispusă confiscarea încărcăturii, ci doar amendarea şoferului.

Controale la Vama

O bună parte din cantitatea confiscată provine de la o societate comercială din comuna Vama. În data menţionată, poliţiştii şi angajaţii Gărzii Forestiere Suceava au efectuat verificări la punctul de lucru al societăţii din satul Prisaca Dornei, după ce în data de 7 iulie au identificat în trafic un autotren al acestei firme care efectua un posibil transport ilegal de masă lemnoasă.

Controlul a arătat că transportul respectiv era legal, însă s-au constatat nereguli referitoare la recepţia în depozit a materialului lemnos şi implicit la deţinerea acestuia.

În aceste condiţii, societatea comercială a fost amendată cu 6.000 lei, fiind confiscată cantitatea de 47,1535 mc lemn lucru răşinoase (cea care a fost transportată de vehiculul oprit pe 7 iulie), în valoare de 8.157,55 lei.

Transport fără aviz sancţionat cu 1.000 de lei

Tot miercuri au fost continuate cercetările în cazul unei autoutilitare oprite cu o zi înainte. Atunci, poliţiştii au verificat legalitatea transportului de material lemnos efectuat de un bărbat din Mălini.

Poliţiştii au efectuat verificarea transportului de material lemnos, folosind nr. de înmatriculare, în aplicaţia mobilă sumal.control, aceasta afişând două coduri-aviz pentru ziua de 27.07.2021.

Ulterior, ei au verificat traseul GPS al celor două transporturi (avize), rezultând faptul că ambele au parcurs distanţa rutieră dintre locul de încărcare şi cel de destinaţie, fiind localizate în Mălini şi niciunul la locul unde a fost oprită autoutilitara.

De asemenea, prin platforma Sumal-map.ro s-a verificat statusul celor două avize, rezultând faptul că primul este confirmat pentru destinaţie, iar al doilea este „în tranzit”, deşi localizarea GPS îl arăta în depozitul societăţii, respectiv, în Mălini.

La rândul său, şoferul nu a putut prezenta avizele de însoţire.

În consecinţă, poliţiştii au constatat că transportul este efectuat fără aviz de însoţire. Cercetările au continuat miercuri, 28 iulie, când angajaţii OS Fălticeni au inventariat încărcătura, rezultând 5,17 mc lemn specia molid, (pe sortimente: 1,63 mc buşteni gater molid; 2,13 mc lemn foc Molid şi 1,41 mc lemn CR Molid).

După această procedură, şoferul a fost amendat cu 1.000 lei, iar lemnul, în valoare de 871 lei, a fost confiscat.

Transport cu nereguli, depistat în municipiul Suceava

Miercuri dimineaţa, poliţiştii din Burdujeni au observat o autoutilitară încărcată cu material lemnos, iar dimensiunile unor piese depăşeau remorca vehiculului, punând în pericol traficul rutier. De menţionat este că autoutilitara se deplasa pe Calea Unirii.

Verificările au arătat că transportul este legal, şoferul deţinând aviz de însoţire pentru 5,04 mc de lemn specia molid. Cu toate acestea, el a fost amendat pentru că lungimea obiectelor transportate în autovehicul depăşea, împreună cu încărcătura, dimensiunile acesteia. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: