Peste 340 de firme sucevene din HoReCa au aplicat pentru compensarea de 20% de la Guvern

> Cele mai multe firme sunt din Suceava, Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei

343 de firme din judeţul Suceava care activează în domeniul HoReCa au aplicat pe platforma de înscriere la schema de ajutor HoReCa – compensare de 20% din diferenţa de cifră de afaceri între 2019 şi 2020. Cele mai multe firme aplicante sunt din Suceava, Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei.

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT) a anunţat, marţi, într-un comunicat de presă, că procesul de înscriere la schema de ajutor HoReCa – 20% din pierderea de cifră de afaceri între 2019 şi 2020 s-a încheiat luni seara, la ora 20.

Sursa citată a menţionat că au aplicat „10.185 de firme din domeniu, iar plafonul de finanţare asigurat de Guvernul României prin bugetul de stat, de 2,5 miliarde de lei a fost depăşit, conform ultimelor date disponibile”.

Din lista celor înscrişi fac parte şi 343 de societăţi cu răspundere limitată, societăţi pe acţiuni, PFA-uri, societăţi în nume colectiv, întreprinderi individuale din judeţul Suceava care activează în domeniul HoReCa.

Din totalul firmelor înscrise, 115 sunt din mediul rural şi 228 din mediul urban (53 din oraşele judeţului Suceava şi 175 din municipii).

Astfel, din municipiul Suceava au aplicat 81 de firme, din municipiul Câmpulung Moldovenesc – 28, din municipiul Vatra Dornei – 23, din Fălticeni – 22 şi din municipiul Rădăuţi – 21.

Totodată, s-au mai înscris 38 de firme din oraşul Gura Humorului, alte 6 din oraşul Siret, 5 din oraşul Frasin, şi câte o firmă din oraşele Broşteni, Milişăuţi, Solca şi Vicovu de Sus.

Din comuna Şcheia s-au înscris 13 firme, din comuna Vama – 11, din comuna Mănăstirea Humorului – 8, din Sadova – 7, din Suceviţa – 6, din Putna şi Dorna Arini câte 5, din Cacica, Dorna Candrenilor, Pârteştii de Jos, Pojorâta câte 4, din Moara şi Vatra Moldoviţei câte 3, din Berchişeşti, Frumosu, Moldoviţa şi Şaru Dornei câte 2, iar din Baia, Boroaia, Bosanci, Cornu Luncii, Drăguşeni, Dumbrăveni, Fântâna Mare, Fundu Moldovei, Horodnic de Jos, Horodnic de Sus, Horodniceni, Iacobeni, Ipoteşti, Mălini, Marginea, Mitocu Dragomirnei, Pătrăuţi, Poiana Stampei, Râşca, Todireşti, Vadu Moldovei şi Vicovu de Jos câte o firmă.

Perioada de aplicare – prelungită până la 26 iulie

Perioada de aplicare a fost deschisă în data de 29 iunie 2021 şi era programată să se închidă în data de 20 iulie 2021, dar a fost prelungită cu o săptămână, până la 26 iulie 2021.

De precizat este că schema este finanţată de Guvernul României, prin Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, cu un credit de angajament de 2,5 miliarde de lei, iar creditul bugetar acordat schemei prin Legea Bugetului 2021 este de 1 miliard de lei.

Conform MEAT, plăţile pe această schemă de ajutor de stat sunt prorata.

În comunicatul de presă se menţionează că după închiderea procesului online de aplicare, urmează perioada de evaluare a dosarelor depuse, etapă care va fi asigurată de personalul ministerului.

„În această etapă, vor fi comunicate deciziile de admitere sau respingere. Evoluţia numărului de dosare procesate va fi comunicată de minister printr-un update săptămânal.

După finalizarea procesului se va stabili suma finală pentru care există cereri de finanţare, iar sumele solicitate vor fi proratate, aşadar toate firmele care au aplicat cu succes vor primi bani.

Imediat după parcurgerea acestor paşi începe trimiterea contractelor la semnat de către beneficiari şi plata efectivă a ajutorului” se mai arată în comunicatul de presă al MEAT. (N.B.) 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: