Mulţumesc, doamnă ministru !

> Daniela BEALE

M-am distrat copios când am citit ultima trăsnaie a Ralucăi Turcan. Am râs în hohote, din toată inima, minute în şir, citind pe Facebook cum i-a urat „La mulţi ani!”, de 26 iulie, baronului Samuel von Brukenthal, guvernator al Transilvaniei, mare colecţionar de artă şi fondator al muzeului din Sibiu care îi poartă numele.

Personal, i-am fost recunoscătoare femeii pentru efectele generate de urarea ei, pentru că râsul meu nu mai sunase atât de sincer şi generos din 2019, când pandemia încă nu ne ştersese veselia cea de toate zilele.

Doar că „vulturii” de pe reţelele de socializare au sărit repede pe ministra noastră şi au făcut mişto de ea. De ce? Până la urmă a fost un gest frumos, deoarece baronul Brukenthal chiar s-a născut în acea zi. Doamnei ministru i-a scăpat doar faptul că, după o viaţa demnă, onorabilă şi destul de lungă, nobilul transilvănean murise între timp. Nu demult… Pe la 1803.

Posibil ca, prinsă în vâltoare responsabilităţilor curente (câte nu pot apărea la conducerea unui minister), femeia nu aflase încă trista veste. De fapt, nici consilierii care ar trebui să mai tragă un ochi către ieşirile publice ale şefei lor nu erau la curent cu asta. Dar se poate întâmpla, nu? Chiar şi din partea celor de la Oficiul Român pentru Drepturi de Autor, de unde ar fi venit, se pare, textul pe care doamna ministru l-a postat pe Facebook.

În plus, care-i noutatea? Toata ţara ar fi trebuit să se fi obişnuit deja cu aberaţiile pe care Raluca Turcan le scoate din când în când pe gură. Şi le scoate cinstit, la vedere, şi ne face iar şi iar să râdem, şi asta ar putea într-o zi chiar să ne-o facă simpatică. Sigur, ea munceşte mult pentru a câştiga această simpatie, dovadă calitatea superioară a ultimei prostioare ce-ar putea fi înscrisă în categoria „de lux”.

Ar trebui să-i fim recunoscători simpaticei blonde din guvernul ţării că ne poate face să râdem sănătos într-o vreme în care avem tot mai puţine motive pentru asta. Eu una, un pic tardiv, recunosc, o zic: „Mulţumesc, doamna ministru! Am râs cu pofta, zău!”

Apoi, am plâns…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: