Pentru că ar fi luat mită 1500 de euro de la administratorul unei firme

Inspector antifraudă fiscală al Direcţiei Regionale Suceava, reţinut de DNA

Un inspector antifraudă fiscală din cadrul Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală Suceava, cu atribuţii şi pe raza judeţului Iaşi, a fost reţinut de DNA Iaşi pentru luare de mită, fals intelectual şi abuz în serviciu.

Potrivit DNA-ST Iaşi, procurorii anticorupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 28 iulie 2021, a lui Alexandru Rebenciuc, inspector antifraudă în cadrul Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală Suceava, cu atribuţii şi pe raza judeţului Iaşi, pentru comiterea infracţiunilor de luare de mită în formă continuată (două acte materiale), fals intelectual şi abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite.

Anchetatorii arată că în perioada 12 mai 2021 – 30 iunie 2021, în calitate de inspector antifraudă, Alexandru Rebenciuc ar fi pretins şi primit pentru sine şi pentru altul sume de bani de la administratorul unei societăţi comerciale, pentru a nu-l penaliza în contextul în care, cu ocazia a două controale la societatea comercială respectivă, inspectorul ar fi constatat nereguli.

Astfel, inspectorul fiscal ar fi pretins pentru sine 1.500 de euro, din care ar fi primit efectiv, în două tranşe, suma de 1.000 euro, iar pentru colaboratoarea sa ar fi pretins o sumă neprecizată din care ar fi primit 500 de euro.

În contextul controlului fiscal desfăşurat, pentru a favoriza societatea comercială, inspectorul ar fi inserat menţiuni nereale referitoare la neregulile identificate şi nu a sesizat organele competente, consecinţa fiind diminuarea semnificativă a obligaţiilor fiscale datorate statului de către societatea comercială controlată, cauzând un prejudiciu bugetului de stat în valoare de 78.772 lei.

În acest caz procurorii au beneficiat de sprijinul Inspectoratelor Judeţene de Jandarmi Iaşi şi Suceava.

Inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului Iaşi cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, menţionează sursa citată. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: