Dr. Monica Terteliu:

Varianta Delta, cu siguranţă va veni şi la noi şi va fi dominantă

> Vaccinarea rămâne singura soluţie. Înăsprirea măsurilor de siguranţă pentru o populaţie care deja are în spate un trecut cu aceste restricţii este destul de greu de crezut, adaugă Monica Terteliu

Medicul sucevean Monica Terteliu, şefa Secţiei de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, consideră că valul al patrulea al pandemiei de Covid-19, despre care se tot vorbeşte în ultima perioadă, trebuie să găsească sucevenii pregătiţi.

„Într-adevăr, fiind vorba despre un virus, acesta are o anumită ritmicitate, iar acest aspect presupune, aşa cum ştim şi de anul trecut, o creştere a numărului de cazuri în sezonul rece. De aici şi această premoniţie că va veni valul patru” a declarat dr. Terteliu la Exclusiv la Miezul Zilei de la News Bucovina.

Varianta Delta a coronavirusului va fi predominantă în lunile următoare, şi tocmai apariţia acestor tulpini din ce în ce mai rezistente ar trebui să ne îngrijoreze, consideră medicul sucevean.

„Varianta Delta este mult mai contagioasă decât celelalte variante ale virusului şi de aici putem să ne gândim că va urma valul patru, deoarece această variantă, care circulă deja în alte ţări, cu siguranţă va veni şi la noi şi va fi dominantă” a declarat dr. Monica Terteliu.

Şefa Secţiei de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava a accentuat faptul că vaccinarea rămâne singura soluţie viabilă pentru a trece cu bine de următorul val pandemic.

„Întotdeauna este bine să fii cu un pas înainte, şi lucrul acesta l-am învăţat, din păcate, printr-o experienţă poate mai puţin fericită, la care a fost supusă Suceava. Vaccinarea rămâne singura soluţie, pentru că a înăspri măsurile de siguranţă şi distanţare socială pentru o populaţie care deja are în spate un trecut cu aceste restricţii, este destul de greu de crezut. În aceeaşi măsură şi partea economică este cea care pune o presiune destul de mare pe noi, pe personalul medical, pentru că şi aceasta trebuie să meargă, ţările trebuie să revină la ceea ce au fost şi atunci, într-adevăr, trebuie să ne pregătim. Totul depinde de cum ne va găsi pregătiţi, şi această pregătire începe prin vaccinare” a spus medicul sucevean.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava este pregătit pentru valul patru, a asigurat dr. Monica Terteliu, care a adăugat că de acum  se aşteaptă şi o revenire şi refacere a personalul medical.

„Aşteptăm acum să ne refacem şi forţele în ceea priveşte şi personalul medical. Mă refer aici atât la asistente, cât şi la infirmiere, dar mai ales la doctori din specialităţile care au avut de suferit, cum este şi specialitatea mea, boli infecţioase, dar să nu uităm nici de colegii mei de la Terapie Intensivă sau Pneumologie, care au dus tot greul acestei pandemii. Trebuie să ne refacem, trebuie să ne reinventăm, dacă se poate spune aşa, astfel încât să nu ne găsească nepregătiţi acest val patru” a adăugat dr. Monica Terteliu. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

  1. Va salut.Acum aceasta varianta a VIRUSULUI , face strategii si oportunitati privind zona de atac si modul de actiune ?????Nu mai stiti cum sa vaccinati poporul si incercati metode DIVERSE !!????de SPAIMA !!

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: