Un pădurar din Mălini a murit lovit de un arbore

> Bărbatul nu purta echipament de protecţie, iar copacul nu era marcat

Un accident de muncă cu final tragic s-a produs sâmbătă, 3 iulie, pe raza Cantonului Silvic Măgura, administrat de OS Mălini. Astfel, un pădurar de 61 de ani a murit după ce a fost lovit de un arbore.

Incidentul s-a produs chiar în dimineaţa acelei zile. Colegul de muncă al bărbatului din Mălini a relatat că acesta ar fi marcat mai mulţi arbori, iar, la un moment dat, i-a solicitat să doboare copacii marcaţi, din specia fag.

Potrivit bărbatului de 30 ani, vârful unui copac doborât s-a rupt după impactul cu solul, lovindu-l pe pădurarul de 61 ani în cap şi piept.

Colegul a încercat să-i acorde primul ajutor medical. Constatând că acesta nu reacţionează, bărbatul de 30 ani a fugit la drumul forestier pentru a solicita ajutor, deoarece în zona producerii accidentului nu există acoperire a reţelei de telefonie mobilă. Bărbatul accidentat nu a mai putut fi salvat.

Primele cercetări ale poliţiştilor au arătat că pădurarii nu purtau echipament de protecţie. Totodată, pe suprafaţa cioatei şi a trunchiului doborât nu au fost identificate marcaje specifice arborilor ce urmează a fi doborâţi.

Cercetările continuă în cadrul unui dosar penal privind infracţiunile „nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă” şi „ucidere din culpă”. Cauza decesului va fi stabilită după necropsie. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI