Campionatul European de fotbal, printre picături

Eriksen, protectorul Danemarcei

> Adi Pirgaru

Se cunosc deja două dintre optimile de finală ale EURO 2020. În cea mai frumoasă dintre ele, Ţara Galilor, care aştepta oarecum să vadă cum merge vodka rusească pe seară, nu are parte de o siestă, ci de o fiestă, pentru că o va avea ca adversară pe Danemarca. Eriksen, protectorul danezilor, a scăpat de ce e putred şi echipa lui a învins Rusia după un meci epic. Suporterii danezi au fost la înălţime şi cu doar trei puncte „alb-roşii” au ajuns în optimi.

În cealaltă optime, Italia, cea mai ofensivă şi mai dinamică echipă a momentului la EURO 2020, va avea ca adversară organizata şi îndemânatica formaţie a Austriei. În duelul decisiv cu ucrainenii s-a putut observa tehnica superioară a vesticilor în comparaţie cu lentoarea obştească a esticilor. Este de văzut dacă „tiramisu” va fi mai fain decât „linzertorte”.

Fără nicio problemă şi cu maximum de puncte au ajuns în faza optimilor şi portocaliii, şi dracii roşii. Nicio problemă pentru surinamezi în faţa macedonenilor, la fel cum belgienii nu le-au dat nicio şansă finlandezilor. Cea mai frumoasă fază a acestei calificări în optimi a fost cea în care blonzii De Bruyne şi… Lukaku au bătut „cuba” după o reuşită la care au contribuit amândoi.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: