China a lansat cu succes trei astronauţi către o nouă staţie spaţială

O rachetă Long March a decolat ieri de la centrul de lansare Jiuquan, transportând trei astronauţi spre staţia spaţială Tianhe. Lansarea marchează prima misiune cu echipaj a Chinei din ultimii cinci ani.

Lansarea navei spaţiale Shenzhou-12 a avut loc ieri dimineaţă la 9.22, ora locală. Cei trei astronauţi sunt Nie Haisheng, Liu Boming şi Tang Hongbo, primii care vor urca la staţia spaţială a Chinei, Tianhe, unde vor rămâne trei luni.

Modulul central al Tianhe, care conţine locuinţele echipajului, a fost lansat în aprilie 2021. Această primă misiune cu echipaj face parte din cele 11 planificate în faza de construcţie a staţiei spaţiale. Mai trebuie să fie finalizate încă două module şi mai multe misiuni de încărcare, înainte ca staţia spaţială să fie terminată, în 2022.

Ultima misiune cu echipaj a Chinei a avut loc în 2016, asiaticii trimiţând astronauţi să viziteze staţia spaţială Tiangong-2. Staţia respectivă a ieşit de pe orbită în 2019. De atunci, China a continuat să avanseze cu un program spaţial ambiţios.

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: