Rentierii viageri agricoli îşi primesc banii pentru anul 2020

> Anul trecut, în judeţ au fost vizate 165 de carnete, suma totală autorizată şi plătită beneficiarilor fiind de 188.171 de lei

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Suceava informează că a început plata sumelor cuvenite sub formă de rentă viageră agricolă pentru anul 2020. Conform unui comunicat de presă al APIA, este vorba despre rentierii care au solicitat plata prin cont bancar şi care au vizat carnetele de rentier în perioada 1 martie-30 aprilie 2021.

„Vizarea anuală a carnetelor de rentier poate fi obţinută pe baza informaţiilor transmise de către rentieri, prin mijloace electronice, poştă, curier, telefonic, urmare a restricţiilor impuse şi condiţiilor specifice din acest an, cauzate de pandemia Covid-19” se arată în comunicat, în care se subliniază că urmează a fi autorizaţi la plată şi rentierii care vor solicita vizarea carnetului până pe 30 august 2021.

Termenul final de plată pentru anul 2020 este 30 noiembrie 2021.

În cazul în care, din diverse motive, sumele virate către rentieri sunt returnate în contul APIA, plata va fi reluată după 30 noiembrie, inclusiv în cazul decesului rentierului. Moştenitorii acestuia vor fi autorizaţi la plată doar dacă depun documente justificative până pe 15 octombrie 2021.

În intervalul 1 martie – 31 august al anului trecut, la Centrul Judeţean al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) Suceava au fost vizate 165 de carnete ale beneficiarilor de rentă viageră agricolă, suma totală autorizată şi plătită acestora fiind de 188.171 de lei.

Cuantumul rentei viagere agricole reprezintă echivalentul în lei a 100 de euro pe an pentru fiecare hectar de teren extravilan vândut, respectiv contravaloarea a 50 de euro pe an, în cazul fiecărui hectar de teren extravilan dat în arendă.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI