La Suceava şi Udeşti

Festivalul-concurs de literatură „Rezonanţe udeştene”, ediţia a XXV-a

> Şi ediţia din acest an se va desfăşura online, în contextul situaţiei epidemiologice generate de Covid-19

Festivalul-concurs de literatură „Rezonanţe udeştene”, ajuns anul acesta la ediţia a XXV-a, se va desfăşura, în perioada 21 – 30 iunie a.c., la Suceava şi Udeşti, online, în contextul situaţiei epidemiologice generate de Covid-19.

Evenimentul va fi organizat de Consiliul Judeţean Suceava, Centrul Cultural „Bucovina”, Centrul pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, în colaborare cu Uniunea Scriitorilor din România, Societatea Scriitorilor Bucovineni (SSB), Muzeul Naţional al Bucovinei, cotidianul „Crai nou”, Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Suceava, Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera”, Primăria Udeşti, Asociaţia Culturală „Mircea Motrici”, Centrul Cultural „Unirea sub Oadeci” Udeşti şi Biblioteca Comunală „Constantin Ştefuriuc” Udeşti. Concursul îşi propune să descopere, să sprijine şi să promoveze noi şi autentice talente în rândul creatorilor din literatura de astăzi şi se va desfăşura pe trei secţiuni: poezie, proză scurtă şi reportaj literar, ne-au transmis organizatorii festivalului.

Regulamentul de participare

În concurs sunt acceptate lucrări nepublicate şi nepremiate la alte concursuri literare, tehnoredactate cu diacritice. Pot participa autori de orice vârstă, care nu sunt membri ai Uniunii Scriitorilor din România, nu au debutat editorial şi nu au obţinut marele premiu la ediţiile precedente. Pentru a putea participa la Festivalul-concurs de literatură „Rezonanţe udeştene” concurenţii trebuie să-şi trimită creaţiile pe adresa de e-mail ioanmanole2010@gmail.com până la data de 20 iunie. Acestea vor purta, în loc de semnătură, un motto ales de autor, care se va regăsi pe fiecare pagină, deasupra titlului lucrării. Textele tuturor secţiunilor se redactează în Word, font Times New Roman, corp 12, spaţiere la un singur rând, cu precizarea că trebuie respectate normele â/sunt.

Într-un fişier separat se va trimite un curriculum vitae al autorului (având acelaşi motto), care va conţine numele şi prenumele acestuia, locul şi data naşterii, studii, activitate literară, adresa completă, numărul de telefon şi adresa electronică. La secţiunea poezie, fiecare participant are dreptul de a se înscrie în concurs cu minim 5 şi maxim 10 poezii. La secţiunea proză scurtă, fiecare participant are dreptul de a se înscrie în concurs cu minim o proză scurtă şi maxim trei. La secţiunea reportaj literar, fiecare participant are dreptul de a se înscrie în concurs cu un reportaj de maxim cinci pagini. Un concurent poate participa la toate secţiunile. Lucrările nu se returnează, ele urmând a intra în patrimoniul concursului „Rezonanţe udeştene”. Laureaţii vor fi publicaţi în „Caiete udeştene”, volum editat pe suport electronic de Centrul pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Suceava din cadrul Centrului Cultural „Bucovina”.

Jurizarea şi informarea în legătură cu premiile câştigate se vor realiza online. Laureaţii vor primi premiile la adresele indicate în cv-ul ataşat conform regulamentului festivalului. Reamintim că înscrierile se fac până la data de 20 iunie a.c.

Decernarea premiilor

Laureaţii vor fi anunţaţi până pe 30 iunie şi vor primi premiile acasă, la adresa indicată în cv. Juriul concursului va fi alcătuit din critici literari, poeţi, prozatori, redactori-şefi de reviste literare, membri ai Uniunii Scriitorilor din România. Membrii juriului nu pot schimba ulterior ordinea rezultată în urma jurizării. Pentru cele mai valoroase lucrări prezentate în concurs, juriul va acorda următoarele premii: Poezie – Marele premiu „Magda Isanos”, premiul I, premiul II, premiul III, Premiul „Constantin Ştefuriuc”; Proză scurtă – Marele premiu „Eusebiu Camilar”, premiul I, premiul II, premiul III; Reportaj literar – Marele premiu „Mircea Motrici”, premiul I, premiul II, premiul III. Vor fi acordate, în funcţie de posibilităţi, şi premii ale unor reviste literare. Alte relaţii se pot obţine de la scriitorul Ioan Manole, la telefonul 0755 764 373.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: