Stulpicani

Un veteran de război a fost sărbătorit la împlinirea vârstei de 100 de ani

> Aniversarea oficială a lui Vespasian Mihalciuc a fost organizată de directorul Şcolii Gemenea, prof. Didina Cosmantschi

Veteranul de război Vespasian Mihalciuc a fost sărbătorit marţi, 25 mai, în satul Gemenea, comuna Stulpicani, la împlinirea a 100 de ani. S-a născut din părinţii Ioan şi Elisaveta. În cel de-al Doilea Război Mondial a participat cu Armata Ro-mână la operaţiunile mili-tare de pe frontul de est, fiind luat prizonier şi dus, alături de alţi camarazi, în lagărele staliniste din Siberia, unde a stat între anii 1944-1948.

Organizatoarea acestui eveniment special a fost directoarea şcolii din localitate, prof. Didina Cosmantschi, al cărei tată a luptat şi el pe front, fiind, la rându-i, prizonier tot în îngheţata Siberie, între anii 1942-1945.

Alături de sărbătorit au fost prezenţi primarul comunei Stulpicani Vasile Zamcu, secretarul primăriei, Liviu Mihalea, preotul paroh Iulian Ordinschi, Diana Giosan, Paraschiva Frunză şi Adriana Mihalciuc, cadre didactice. Un grup de elevi i-a oferit flori sărbătoritului.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: