Admiterea în Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare”

458 de candidaţi vor participa vineri, 28 mai, la etapa I a admiterii la Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc. Proba constă în verificarea cunoştinţelor la disciplinele Limba şi literatura română şi Matematică şi va avea o pondere de 80% din media finală de admitere.

 Timp de 3 ore, candidaţii vor răspunde în scris la un test grilă, comun pentru cele două discipline, iar evaluarea lucrărilor se va face în prezenţa candidatului şi a doi martori dintre ceilalţi candidaţi. Testul grilă are caracter eliminatoriu, fiind admişi doar elevii care obţin cel puţin nota 6,00.

 După finalizarea studiilor gimnaziale şi susţinerea examenului de Evaluare Naţională, candidaţii declaraţi admişi la proba de verificare a cunoştinţelor vor participa la cea de-a II-a etapă a admiterii – ierarhizarea şi repartizarea în colegiile militare. Candidaţii vor fi repartizaţi, în funcţie de media finală de admitere şi opţiunea acestora, la unul dintre cele 5 licee militare din ţară, iar rezultatele definitive vor fi cunoscute pe data de 9 iulie.

Candidaţii şi părinţii acestora (sau tutorii legali) trebuie să se prezinte la Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare” în data de 27 mai, ora 18, în vederea participării la instructajul oferit de comisia de admitere. În contextul situaţiei epidemiologice actuale, recomandăm ca un singur membru al familiei candidatului (sau tutore legal) să se prezinte la sediul instituţiei.

Media finală de admitere se calculează astfel: MFA = 0,2*MA + 0,8*NP unde, MFA – media finală de admitere; MA – media de admitere calculată potrivit formulei stabilite de Ministerul Educaţiei Naţionale; NP – nota obţinută la proba de verificare a cunoştinţelor.

GEORGIANA LUPU

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI