Comisarul-şef Radu-Ionuţ Obreja a fost pus în libertate

După mai mult de cinci luni de arest preventiv, fostul şef de la Permise Auto, comisarul-şef Radu-Ionuţ Obreja, inculpat în dosarul devenit celebru sub numele de „Fabrica de permise”, a fost pus în libertate, Curtea de Apel Suceava înlocuind măsura arestării preventive luată faţă de acesta „prin încheierea nr. 101 din data de 27.11.2020, pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Suceava în dosarul nr. 3903/86/2020, rămasă definitivă prin încheierea nr. 75/03.12.2020 a judecătorilor de drepturi şi libertăţi din cadrul Curţii de Apel Suceava, pronunţată în dosarul nr. 3903/86/2020”, cu măsura preventivă a controlului judiciar pe o durată de 8 de zile, începând cu data de ieri, 18 mai 2021, şi până la data de 25 mai 2021.

Decizia Curţii survine ca urmare a contestaţiei formulate de Radu-Ionuţ Obreja, aflat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul IPJ Suceava, împotriva încheierii nr.78 din data de 13 mai 2021, pronunţate de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Suceava în dosarul nr.2044/86/2021.

Pe durata controlului judiciar, Radu-Ionuţ Obreja trebuie să respecte o serie întreagă de obligaţii, printre care şi cea de a nu „depăşi limita teritorială a României decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar care a dispus măsura”, dar şi cea de a „nu se apropia şi să nu comunice, direct sau indirect, pe nicio cale, cu ceilalţi inculpaţi şi martori din dosar. (C.N.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI