Ioan Balan i-a cerut ministrului Economiei să spună când actualizează Masterplanul pentru turismul naţional

> Deputatul PNL doreşte să afle şi ce obiective de investiţii prioritare sunt prevăzute în Bucovina

Vicepreşedintele regional al PNL, deputatul de Suceava Ioan Balan, a solicitat ministrului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Claudiu-Iulius-Gavril Năsui, să răspundă la mai multe întrebări legate de dezvoltarea turistică.

„Unul dintre obiectivele majore ale Guvernului îl reprezintă actualizarea masterplanului pentru turismul naţional al României, document reglementat prin Hotărârea nr. 558/2017 privind aprobarea Programului pentru dezvoltarea investiţiilor în turism – Masterplanul investiţiilor în turism – şi a criteriilor de eligibilitate a proiectelor de investiţii în turism” i-a transmis deputatul sucevean ministrului Claudiu-Iulius-Gavril Năsui.

El arătat că în temeiul vechiului masterplan, în lista care cuprinde proiecte de investiţii în turism de importanţă naţională nu figura niciun obiectiv de investiţii din Regiunea de Nord-Est, iar lista cu proiecte de investiţii în turism de importanţă locală era destul de limitată, raportat la potenţialul turistic deosebit al Moldovei.

Deputatul liberal sucevean i-a transmis ministrului că în condiţiile în care, începând cu anul 2021, se deschid multiple oportunităţi de finanţare a obiectivelor de investiţii în turism, fie prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, fie prin noul cadru financiar multianual 2021-2027, iar în funcţie de actualizarea celor două liste de proiecte, contribuţia financiară Ministerului Turismului este de 90% (investiţii în turism de importanţă naţională), respectiv 85% (investiţii în turism de importanţă locală) îi cere să spună care este stadiul de elaborare a actualizării masterplanului pentru turismul naţional al României.

Totodată, Ioan Balan vrea să afle ce obiective de investiţii de interes naţional/local intenţionează să propună pentru Regiunea de Nord-Est.

„Având în vedere că unele unităţi teritorial-administrative au generat deja propuneri de dezvoltare integrată a turismului cultural/ecumenic/balnear (de exemplu, asocierea demarată de Consiliul Judeţean Suceava pentru realizarea staţiunii „Bucovina”), vă rog să precizaţi dacă aţi avut consultări cu acest tip de structuri, în vederea asigurării succesului programelor cu finanţare europeană” a mai cerut parlamentarul liberal.

Mai mult, Ioan Balan a solicitat ministrului Claudiu-Iulius-Gavril Năsui să spună care este valoarea totală a investiţiilor pe care intenţionează să le propună prin noul masterplan pentru turism la nivel naţional, regional şi local, precum şi la nivelul Regiunii Nord-Est. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: