Şapte percheziţii domiciliare în Suceava şi Baia Mare

La solicitarea News Bucovina, DNA a făcut, ieri, precizări în cazul şefului interimar al Serviciului de Permise şi Înmatriculări Auto, inspector principal de poliţie Andrei Viorel Donciu.

Potrivit sursei citate, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Cluj efectuează cercetări într-un dosar penal ce vizează suspiciuni privind  infracţiuni de corupţie şi asimilate corupţiei presupus a fi fost săvârşite în perioada 2020 – martie 2021.

Astfel, în cursul zilei de 7 aprilie a.c, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, au fost efectuate percheziţii domiciliare în şapte locaţii situate în municipiile Suceava şi Baia Mare, una dintre acestea fiind instituţie publică, celelalte reprezentând domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor societăţi comerciale.

În ceea ce-l priveşte pe inspectorul principal de poliţie Andrei Viorel Donciu, DNA a precizat că persoana „nu are calitate de suspect sau inculpat în cauză”.

Precizările DNA au fost necesare, întrucât în cursul zilei de ieri se vehiculase informaţia potrivit căreia şeful interimar al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (SRPCIV) Suceava, inspectorul principal de poliţie Andrei Viorel Donciu, ar fi fost cercetat într-un dosar privind fapte de corupţie în Maramureş, unde a fost şef al aceluiaşi serviciu. Potrivit unor surse din administraţia judeţeană, Donciu ar fi fost suspect într-un dosar penal pentru fapte de corupţie şi ar fi fost dus miercuri la audieri.

Andrei Viorel Donciu a fost împuternicit pe o perioadă de 3 luni de zile la conducerea Serviciul Permise şi Înmatriculări Suceava, începând cu data de 24 martie.

Radu Obreja rămâne în arest preventiv

De menţionat este că fostul şef al Serviciului de Permise şi Înmatriculări Suceava, Radu Obreja, a solicitat instanţei înlocuirea măsurii preventive de arest preventiv propusă de DNA Suceava. Tribunalul Suceava a respins, miercuri, solicitarea fostului şef al SRPCIV Suceava. (N.B.; D.L.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: