La Bucureşti

Noi discuţii despre finanţarea proiectelor prin POR şi PNRR, despre sala polivalentă şi viitorul teren de fotbal de la Suceava

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a participat, marţi, la o discuţie pe teme legate de investiţii  pe fonduri guvernamentale şi fonduri europene la sediul Ministerului Dezvoltării Lucrărilor Publice şi Administraţiei, întâlnire la care a fost prezent şi ministrul Dezvoltării, Cseke Attila.

Lungu a menţionat că dialogul s-a axat pe  modul de alocare a  fondurilor din Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) şi a proiectelor gestionate prin Compania Naţională de Investiţii (CNI).

El a mai spus că a  avut întâlniri la minister şi cu alţi responsabili şi că ar fi deblocat semnarea contractului cu firma Solaris, care a câştigat licitaţia organizată de MDLPA pentru 15 autobuze electrice. Totodată, a adus la zi plăţile pentru cererile de plată la proiectele europene în curs de derulare în municipiul Suceava.

La Compania Naţională de Investiţii, Ion Lungu s-a întâlnit cu directorul general, cu care a discutat despre demararea procedurilor de licitaţie pentru proiectare şi execuţie la sala polivalentă de 5.000 de locuri din Suceava şi pentru baza sportivă tip I – teren  de fotbal de dimensiuni UEFA, cu o tribună de 500 locuri, care se va construi în cadrul complexului sportiv din zona Metro.

Primarul a mai participat şi la şedinţa Comisiei  de Împrumuturi de la Ministerul de Finanţe, în calitate de reprezentant al Asociaţiei Municipiilor din România (AMR).

El a mai avut discuţii legate de acordarea subvenţiilor la termoficare în anul 2021 care intră sub incidenţa ajutorului de stat.

„Prioritatea de grad zero în perioada următoare este legată de pregătirea proiectelor pe fonduri europene în perioada 2021-2027, atât pe Programul Operaţional  Regional, cât şi pe Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă” a declarat Ion Lungu. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: