Eugenia Goraş expune tapiserie

O nouă expoziţie, a cărei autoare este artista plastică suceveană Eugenia Goraş, membră a Uniunii Artiştilor Plastici Filiala Suceava, se află, de la 1 aprilie, pe simezele Galeriei de Artă „Ion Irimescu”.

Formată la şcoala de pictură ieşeană, sub îndrumarea lui Mihai Cămăruţ, Eugenia Goraş – care în 2016 a obţinut premiul pentru cea mai bună tapiserie la Bienala Internaţională de Artă „Ion Andreescu” de la Buzău pentru lucrarea „Ritmuri” – , se prezintă iubitorilor de culoare cu lucrări realizate în tehnica „haute lisse” (ce presupune realizarea unei ţesături pe un război de ţesut vertical).

„Sunt lucrări realizate din fir de lână, care mi-am dorit să creeze privitorului o stare. Am reinterpretat covorul ţărănesc, greu de realizat, ce presupune multă muncă, dar care pus pe perete îl încălzeşte şi îi dă căldură” a spus Eugenia Goraş, care vă invită să-i vedeţi lucrările din galeria suceveană până pe data de 18 aprilie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: