Sportul judeţean sucevean nu are medic de medicină sportivă

> Judeţul Suceava este reprezentat în competiţii din 15 ramuri sportive, cu rezultate notabile în atletism, handbal, canotaj, schi biatlon, lupte, sanie, judo, tir sportiv, tir cu arcul, nataţie şi volei

În judeţul Suceava nu există un cabinet judeţean de medicină sportivă şi nici medic cu această specializare. Semnalul este lansat într-o informare a Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Suceava. Potrivit acesteia, „totuşi, asistenţa medicală şi acordarea vizelor pentru sportivi, precum şi unele cazuri de recuperare în urma accidentelor în sport sunt asigurate de către dr. Edgar Schachter, medic specialist în recuperare medicală şi balneofizioterapie”. Astfel, dr. Schachter acordă asistenţă medicală şi vizele necesare la cabinetul din cadrul Policlinicii Suceava, dar şi într-un spaţiu corespunzător asigurat de DJTS, la sediul propriu. În judeţ, activitatea sportivă de performanţă se desfăşoară în 5 cluburi sportive şcolare şi la Liceul cu Program Sportiv din Suceava, precum şi în structuri de drept public din Suceava, Vatra Dornei, Fălticeni, Gura Humorului şi Rădăuţi. Acestea participă în competiţiile naţionale oficiale aferente a 15 ramuri de sport, obţinând rezultate bune la atletism, handbal, canotaj, schi biatlon, lupte, sanie, judo, tir sportiv, tir cu arcul, nataţie, volei.

Baza sportivă existentă în cadrul instituţiilor de învăţământ „este una modestă”

La nivelul judeţului Suceava sunt constituite şi 175  de asociaţii sportive care reprezintă unităţile şcolare. Dintre acestea, 71 sunt în mediul urban, iar 104 în mediul rural. Din totalul celor de 335 de asociaţii sportive, 160 au participat la acţiuni din calendarul sportiv judeţean. Pe de altă parte, au fost demarate demersuri pentru înfiinţarea asociaţiilor judeţene de oină şi canotaj. În judeţul Suceava funcţionează 37 de licee şi 160 de şcoli gimnaziale, precum şi Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava. „În general, baza sportivă a acestor instituţii de învăţământ este una modestă. Investiţiile în infrastructura şcolară au crescut în ultimul an, remarcându-se îmbunătăţirile aduse din fonduri publice la unele instituţii de învăţământ” se subliniază în informarea Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Suceava. Din cauză că nu au existat fonduri corespunzătoare acestui capitol bugetar, în anul 2020 DJST Suceava nu a alocat fonduri pentru desfăşurarea în cele mai bune condiţii a Programelor „Sportul de Performanţă” şi „Sportul pentru Toţi”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: