Potrivit preşedintelui PSD Suceava, Ioan Stan

Bugetul alternativ prezentat de PSD propune stimularea producţiei interne, majorarea pensiilor şi alocaţiilor

…Şi nu austeritatea pe care o vor cei din PNL – USR – UDMR

Preşedintele Organizaţiei Judeţene PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a declarat, vineri, că bugetul alternativ propus de PSD, ce urmează a fi prezentat miercuri, 27 ianuarie, reprezintă ieşirea din cercul vicios al austerităţii în care a băgat ţara prim-ministrul Cîţu încă de pe vremea în care era ministrul Finanţelor.

Actualul premier merge doar pe strânsul curelei

„Spre deosebire de actualul premier care merge doar pe strânsul curelei, bugetul gândit de PSD propune programe de stimulare a producţiei interne care să conducă la creşterea numărului de salariaţi, ce vor produce venituri suplimentare pentru creşterea sustenabilă a pensiilor şi alocaţiilor” a spus Ioan Stan.

El a arătat că, în bugetul propus de PSD, majorarea pensiilor şi alocaţiilor, aşa cum prevede legea (40% pensie şi dublarea alocaţiei), are loc în condiţii comparabile cu veniturile bugetare şi cu deficitul bugetar luate în calcul tocmai de Guvernul Cîţu.

„Nu este vorba de magie. Este vorba doar despre pricepere şi guvernare pentru oameni. Doar cei care nu înţeleg cred că e magie. De altfel, de fiecare dată când a fost la guvernare, PSD a demonstrat că poate creşte veniturile populaţiei, concomitent cu creşterea economiei” a spus Ioan Stan.

Senatorul PSD a subliniat că nu trebuie uitat că, în campania electorală, PNL promitea creşterea pensiilor cu 8% din ianuarie, iar acum au amânat acest lucru pentru 1 septembrie, pregătindu-se cel mai probabil să le îngheţe şi pe acestea.

„Cât despre dispreţul arătat copiilor, nici nu are rost să mai discutăm. E clar că ei nu sunt importanţi pentru PNL, dacă nu votează” susţine Ioan Stan.

El a menţionat că diferenţa dintre cele două bugete este că bugetul PSD este gândit pentru oameni şi în interesul acestora.

Mediul de afaceri trebuie sprijinit doar în măsura în care asigură locuri de muncă şi salarii

„În viziunea noastră, companiile şi mediul de afaceri trebuie sprijinite doar în măsura în care asigură locuri de muncă şi salarii mai bune. Facilităţile acordate companiilor trebuie să genereze prosperitate în buzunarele românilor, nu doar ale patronilor de multinaţionale. Pentru că românii trebuie să fie mereu pe primul loc” a spus Ioan Stan.

Senatorul PSD a mai spus că, din păcate, guvernul PNL – USR – UDMR nu înţelege asta şi se învârte deja în cercul austerităţii: a scăzut puterea de cumpărare, care a determinat scăderea consumului, iar ulterior scăderea producţiei şi creşterea șomajului.

„Ciclul se va relua, pentru că măsurile implementate de guvern şi cele anunţate de premierul Cîţu pentru acest an nu stimulează economia şi nu aduc încredere nici în rândul populaţiei, care va face economii pentru zile negre, nici în mediul de afaceri, care va opri investiţiile” a conchis Ioan Stan. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: