Handbal masculin, Divizia A

Bilanţ pozitiv pentru CSU II din Suceava la primul turneu oficial din acest an

La finele săptămânii trecute, la Turda, s-a încheiat primul turneu din 2021 contând pentru seria A a Diviziei A de handbal masculin. Formaţia CSU II Suceava a disputat trei partide, cu CSM II Bacău, CSU Galaţi şi CSU Piteşti, gruparea din Târgovişte neprezentându-se la competiţie din cauza problemelor financiare. Foarte tânăra echipă pregătită de Ioan Tcaciuc, cel mai în vârstă jucător fiind Sora, care a împlinit 23 de ani, a realizat un bilanţ pozitiv de două victorii şi o înfrângere.

În primul meci, CSU II Suceava a întâlnit gruparea CSM II Bacău. La capătul unui joc care s-a bazat doar pe atac, sucevenii s-au impus cu 37-32 (15-14). Cu această ocazie, în eşalonul secund al handbalului masculin românesc au debutat foarte tinerii Cătălin Zariţchi, Emilian Huţuleac, Adrian Hreceniuc şi Daniel Stanciuc, acesta din urmă primind şi botezul Ligii Zimbrilor în toamna anului trecut. Cei patru au doar 16 ani şi sunt internaţionali de cadeţi ai României, fiind formaţi la centrul de copii şi juniori al formaţiei sucevene de către antrenorul Vasile Boca. Ca urmare a progresului înregistrat, cei patru au semnat, la începutul lunii ianuarie, contracte de profesionişti cu gruparea suceveană, conducerea clubului arătând astfel că are încredere în potenţialul lor. În partida cu băcăuanii, Stanciuc a marcat 10 goluri, Zariţchi (6), urmat de Bogdan Cozorici (5 goluri), George Mihalcea (4), Cristian Bejinariu (4), Robert Alupoaiei (4), Andrei Sora (3) şi Albert Vizitiu (1).

CSU II Suceava a înregistrat prima înfrângere din actuala ediţie a Diviziei A de handbal masculin în faţa grupării CSU Galaţi. Dunărenii s-au impus cu 31-27 după un meci în care sucevenii au ratat foarte mult, iar portarul formaţiei gălăţene a fost de netrecut.

Golurile formaţiei sucevene au fost marcate de Cătălin Zariţchi (8), Bogdan Cozorici (8), Daniel Stanciuc (7), Robert Alupoaiei (2) şi Albert Vizitiu (2).

În ultimul ei meci de la turneul de la Turda, meci contând pentru etapa a VI-a, CSU II Suceava a avut ca adversară singura echipă neînvinsă din seria A a Diviziei A, CSU Piteşti. Partida a fost extrem de echilibrată şi aprig disputată şi s-a încheiat cu victoria sucevenilor, cu 27-26. Tinerii jucători suceveni au înfruntat o grupare deosebit de experimentată, la care evoluează, printre alţii, portarul Dragomir şi jucătorii Stan şi Răzvan Răpciugă, handbalişti cu vechi state de plată în primul eşalon valoric.

„A fost un turneu bun, în care tinerii noştri au dat măsura talentului lor. Stilul nostru de joc pe contraatac a fost surprinzător şi şi-a dovedit eficienţa. În jocul cu gălăţenii am pierdut din cauza unor ratări exasperante din situaţie de unu la unu cu portarul advers.

Mai sunt două turnee şi vrem să fim în top şi la finalul acestora. Vrem să construim la echipa noastră, să promovăm tinerii şi să facem jocuri bune”, a declarat antrenorul echipei CSU II Suceava, Ioan Tcaciuc.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: