Ralph Lauren pune capăt parteneriatului său cu Justin Thomas

Ralph Lauren, un gigant al modei americane, a decis să pună capăt parteneriatului său cu jucătorul de golf Justin Thomas, care a rostit săptămâna trecută o înjurătură homofobă în timp ce participa la un turneu organizat în Hawaii, informează AFP. Justin Thomas, numărul trei mondial în clasamentul jucătorilor de golf, a prezentat scuze publice după cuvintele sale „îngrozitoare” şi „de neiertat”, înregistrate de un post de televiziune, dar, într-un comunicat de presă publicat vineri, celebrul brand american a anunţat că nu poate fi asociat cu un astfel de comportament, pe care îl consideră „contrar valorilor” grupului.

Sportivul american, în vârstă de 27 de ani, a proferat o înjurătură homofobă după un punct ratat la Turneul Campionilor, organizat în Hawaii, şi care face parte din circuitul nord-american (PGA), declanşând un val de proteste pe reţelele de socializare. „Noi credem în demnitatea tuturor fiinţelor umane, independent de vârstă, rasă, gen, grup etnic, afiliere politică sau orientare sexuală”, au transmis reprezentanţii grupului Ralph Lauren. Ei s-au declarat „dezamăgiţi de cuvintele rostite recent de Justin Thomas, care sunt complet contrare valorilor noastre”. „Deşi admitem că şi-a cerut iertare şi că a recunoscut gravitatea cuvintelor sale, el este un ambasador plătit al mărcii noastre, iar acţiunile lui contrazic cultura de incluziune pe care noi încercăm să o promovăm”, se afirmă în acelaşi comunicat.

Justin Thomas, câştigătorul campionatului PGA în 2017, a încheiat pe locul al treilea turneul din Hawaii, pe care l-a câştigat în 2020.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: