Handbal masculin

Liberi de contract, Costea şi Păunescu au venit la CSU din Suceava

Pandemia de coronavirus a cauzat multe probleme sportului în general şi implicit şi sportului românesc. Echipe care erau pe val nu au mai găsit finanţare din motive obiective şi au ajuns în pragul desfiinţării. Una dintre ele este şi cea de handbal masculin Dunărea Călăraşi. În prezent, formaţia dunăreană se dezmembrează de la o zi la alta. Cei care au avut posibilităţi au transferat cei mai buni jucători, ca fraţii Bujor sau internaţionalul Hrimiuc. CSU din Suceava s-a înscris şi ea pe lista grupărilor care au beneficiat de degringolada de la Dunărea Călăraşi.

Echipa pregătită de Adrian Chiruţ şi Iulian Andrei i-a achiziţionat pe Cătălin Sabin Costea şi Bogdan Marian Păunescu. În vârstă de 25 de ani, Costea este un handbalist lansat în handbalul profesionist de formaţia suceveană şi evoluează pe postul de extremă stângă, el fiind la un moment dat cel mai bun junior al turneului final pe acest post. Tot 25 de ani are şi Păunescu, care este un jucător masiv, cu o înălţime de 1,94 metri şi o greutate de 104 kilograme. Acesta evoluează pe postul de pivot şi a mai jucat în Liga Naţională pentru CSM Bacău.

„La fel ca şi alte cluburi, am încercat şi noi să profităm de situaţia de la Dunărea Călăraşi, acolo unde majoritatea handbaliştilor au rămas liberi de contract, nefiind plătiţi de luni bune. I-am adus la Suceava pe Costea şi pe Păunescu, doi jucători care ne pot ajuta să ne asigurăm menţinerea în Liga Naţională la finalul campionatului. Pe Costea îl ştim foarte bine, a crescut aici, aşa că nu va avea nicio problemă de adaptare, în vreme ce Păunescu este un jucător puternic şi curajos, care se apără foarte bine”, a declarat Adrian Chiruţ, antrenorul principal al grupării CSU din Suceava.

Sucevenii au reluat antrenamentele încă de la începutul acestui an şi se pregătesc serios pentru reluarea sezonului oficial. Primele două etape, a XVI-a şi a XVII-a, se vor desfăşura tot sub formă de turneu, la Sfântu Gheorghe. CSU din Suceava va juca miercuri, 3 februarie, de la ora 18.30, împotriva celor de la Steaua Bucureşti, urmând ca o zi mai târziu, de la ora 15.45, să se confrunte cu CSM Făgăraş.

Gruparea suceveană a încheiat turul pe poziţia a XII-a. La finalul sezonului regular, primele opt clasate se vor califica în play-off, în vreme ce ultimele opt clasate vor juca în play-out, de unde vor retrograda direct patru echipe.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: