Calvar pentru şoferii suceveni blocaţi la Dover

> Peste 10.000 de camioane erau în blocaj, iar şoferii urmau să fie testaţi Covid-19 pentru a li se permite să plece pe continent şi să aibă parte de Crăciun

Şoferi suceveni de camioane care erau blocaţi în Dover de mai multe zile ne-au transmis pe 23 decembrie că situaţia era de nedescris şi că nu ştiau de cât timp vor avea nevoie autorităţile pentru a le permite să se îmbarce pe feribot spre a reveni pe continent.

Unul dintre şoferi, Florin Iulian Burlacu, a spus pentru News Bucovina că abia în urmă cu circa o oră (faţă de momentul transmiterii mesajului iniţial, n.red.) începuseră testările rapide pentru ca şoferilor cu test negativ să li se permită să plece pe continent, în condiţiile în care Franţa a dispus măsuri restrictive pentru a reduce cât de mult posibil răspândirea infecţiilor cu SARS-CoV-2 modificat, care circulă în sud-estul Angliei.

„Stăm aici şi nu ne bagă nimeni în seamă” a spus suceveanul blocat în Anglia.

El a menționat că încercase să ia legătura cu Ambasada României în Marea Britanie, dar nu a răspuns nimeni.

Şoferul a spus că era o coadă de camioane de peste 30 km, iar presa britanică arată că ar fi fost circa 10.000 de camioane.

Pentru a putea pleca spre continent, şoferilor li se făceau testele rapide, fiind implicată armata în această acţiune, dar viteza era de circa 200 de teste pe oră, ceea ce ar fi însemnat că pentru toţi şoferii aflaţi în zonă acţiunea de testare ar trebui să dureze câteva zile.

Şoferul care ne-a contactat a arătat că se considera norocos, el având circa un kilometru până la zona de testare.

El a mai spus că, pentru a putea să fie admis să plece pe continent în cursul zilei de marţi (24 decembrie, n.red.), alături de alţi colegi şi-a făcut teste pe banii proprii, în locaţii indicate de autorităţile britanice. Însă rezultatele acestor teste nu erau valabile, fiind necesar să fie testaţi în cadrul acţiunii făcute de autorităţi.

Şoferul sucevean spera ca acest calvar să se termine mai repede, „pentru că este Crăciun şi pentru noi”… (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: