Eugen Bejinariu (PSD):

Doar PSD poate stopa declinul economic al României

> Potrivit lui, austeritatea pe care o pregătesc liberalii va face şi mai multe victime în 2021

Deputatul PSD de Suceava Eugen Bejinariu a criticat, joi, modul în care Guvernul PNL gestionează atât criza sanitară cât şi situaţia economică a ţării, arătând că liberalii, „cu ţâfnă”, consideră că situaţia grea în care au ajuns românii din toate categoriile sociale este bună administrare.

Vă prezentăm comunicatul semnat de deputatul PSD Eugen Bejinariu. (N.B.)

În timp ce oamenii trăiesc cu spaimă pentru propria viaţă, ei asistă şi la coşmarul declinului economic, care abia a început! Spitale care ard, unităţi ATI care se defectează, bolnavi care îşi aşteaptă tratamentul pe targă dosită la colţuri de hol, familii în agonie, copii privaţi de dreptul la carte, toate acestea sunt frânturi din realitatea pe care guvernul liberal ne-o descrie în vorbe ţâfnoase ca fiind o ţară bine administrată.

Nu se testează populaţia, ca să-i putem izola eficient doar pe cei infectaţi, DSP-urile au abandonat chiar şi mima că fac anchete epidemiologice şi aflăm că mai mult de jumătate din măştile folosite de noi nu protejează în niciun fel. Trăim o dramă pe care suficienţa guvernanţilor liberali o amplifică cu cinism. În tot acest timp ne mint, cu nemărginit tupeu. Ei sunt foarte mulţumiţi de felul în care merg lucrurile, îşi fac evaluări televizate zilnic şi la fiecare evaluare le reies concluzii auto-măgulitoare, se laudă între ei şi ni se laudă nouă în timp ce ne spun ca cei plecaţi dintre noi sunt vinovaţi de propria moarte.

Ceea ce trăiesc românii conduşi de PNL este mai sumbru decât ar fi putut descrie un roman de ficţiune. Este aproape neverosimil ca liderii unei ţări să fie atât de străini de realitatea oamenilor, atât de depărtaţi de adevăr, atât de nesimţitori şi de goi.

Ca si cum n-ar fi fost de ajuns drama fiecărui individ se adaugă si cea colectivă: economia s-a prăbuşit deja. Nici măcar „perfuziile” toxice de miliarde de euro împrumutaţi la dobânzi astronomice nu au menirea de a o salva. Companiile cărora li s-a promis ajutor şi-au trimis deja angajaţii în şomaj, căci ajutorul promis n-a venit niciodată. Sunt deja zeci de mii de companii care şi-au închis activitatea, sute de mii de oameni fără un loc de muncă şi viitorul arată chiar mai trist. Motivul pentru care Guvernul refuză să prezinte bugetul anului viitor este tocmai acela că nu-i pot anunţa pe oameni înainte de alegeri ce soarta cruntă vor avea anul viitor. Austeritatea pe care o pregătesc liberalii va face şi mai multe victime în 2021.

Mai este un motiv pentru care liberalii evită să anunţe măsurile pe care le vor lua dacă guvernează după alegeri: le vor anunţa doar dacă oamenii nu-i mai pot schimba. Ei ştiu că având bugetul liberal în faţă noi am putea prezenta soluţii mai bune. Ei ştiu că doar guvernările PSD au generat creştere economică şi că noi avem mereu aceste soluţii. Ei ştiu că noi putem. Doar noi! Doar PSD poate stopa declinul economic al României. Fie ca cetăţenii României să înfrunte pericolul infectării, cu grijă pentru propria sănătate şi să iasă la vot!

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: