Cernăuţenii – laureaţi ai celor mai importante premii sucevene

O frumoasă coincidenţă a făcut ca în fruntea laureaților pentru activitatea din anul 2019, desemnaţi de prestigioasele instituţii bucovinene ale literaturii -, Societatea Scriitorilor Bucovineni şi ale culturii – Fundaţia Culturală a Bucovinei, să se afle personalităţi cernăuţene. Vi le reamintim, însoţindu-le de câte un instantaneu foto, cu o excepţie, MARIA TOACĂ – Premiul de Excelenţă al Fundaţiei Culturale a Bucovinei, are parte de două. Primul o înfăţişează împreună cu nepoţica sa, Veronica Andrieş, la dezvelirea bustului celui care este părintele literaturii române din Bucovina şi a fost preot al Boianului, Iraclie Porumbescu. Cel de-al doilea o surprinde sărbătorită la aniversarea zilei sale de naştere, la un alt 3 decembrie. Pentru 3 decembrie 2020, când a împlinit o nouă frumoasă vârstă, îi dorim din inimă, sănătate, bucurii, neodihna condeiului său luptător şi vremuri mai bune, şi pentru români, şi pentru Bucovina. La mulţi ani fericiţi, draga noastră, Maria Toacă!

În imaginea următoare o avem pe VICTORIA COSTINEAN (împreună cu „Izvoraşul” ei), Premiul Fundaţiei Culturale a Bucovinei pentru activitatea artistică şi promovarea folclorului românesc. Scriitorului şi publicistul ŞTEFAN HOSTIUC – Marele Premiu „Bucovina” al Societăţii Scriitorilor Bucovineni este surprins în imagine prezentând monografii ale aşezărilor cernăuţene la Salonul de Carte al Doamnei Cernov, DRAGOŞ OLARU, laureatul celuilalt Premiu de Excelenţă al Fundaţiei Culturale a Bucovinei, lansându-şi albumul consacrat arhitecturii cernăuţene, în vreme ce pe universitarul ILIE POPESCU, Premiul Opera Omnia al Fundaţiei Culturale a Bucovinei, îl vedem sărbătorit la 80 de ani în localitatea natală, la Storojineţ.

Calde felicitări tuturor şi, cât de repede, ciocnirea la Suceava a îndătinatei cupe de şampanie!

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: