Senatorul PSD Ioan Stan, îngrijorat că Guvernul PNL a blocat PNDL

Preşedintele Organizaţiei Judeţene PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a transmis, vineri, printr-un comunicat de presă, că este inadmisibil ca guvernarea liberală să blocheze Programul Naţional de Dezvoltare Locală prin care sunt finanţate proiecte de infrastructură în toate localităţile, întrebându-se ce a făcut Guvernul PNL cu banii, mai ales că în 11 luni s-a împrumutat mai mult decât guvernele PSD în 3 ani.

„Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) a reprezentat în ultimii ani principala sursă de finanţare pentru infrastructura românească. Prin PNDL 1 şi PNDL 2 au fost finanţate de-a lungul timpului peste 15000 de proiecte în domeniile: sănătate, educaţie, apă-canalizare, energie termică şi electrică, inclusiv iluminat public, transport/ drumuri, salubrizare, cultură, culte, locuire şi sport pe tot cuprinsul ţării” a declarat Ioan Stan.

Potrivit senatorului, guvernele PSD care s-au succedat în ultimii ani la conducerea ţării au depus un efort susţinut pentru a asigura finanţarea proiectelor respective, reuşind prin implementarea lor să aducă plusvaloare în satele, comunele şi oraşele României.

„Numai cine n-a vrut n-a accesat vreun proiect prin PNDL, pentru că nu am ţinut niciodată cont de culoarea politică a solicitanţilor, prioritare fiind interesele românilor şi sunt mulţi primari din alte partide care pot confirma acest aspect” a explicat Ioan Stan.

El a precizat că totul a funcţionat cum trebuie până în acest an când, sub conducerea guvernului PNL, n-au mai fost făcute plăţi pentru lucrările contractate prin PNDL 2 tocmai din luna august.

„Ba mai mult, se vehiculează că acest program guvernamental urmează a fi suspendat pe o perioadă de 2 ani de zile, motivându-se că nu ar exista bani pentru derularea lui. Dacă aşa stau lucrurile, este firesc să ne întrebăm ce au făcut guvernanţii PNL cu banii alocaţi pentru PNDL? I-au băut? I-au furat? Pe ce i-au cheltuit? Pentru că nu oricine este capabil ca în 11 luni de guvernare să se împrumute cu peste 85 de miliarde de lei, mai mult decât guvernul PSD în peste 3 ani şi să afirme senin că nu are bani. De aşa ceva este capabil doar PNL-ul! Pe ce aţi cheltuit domnilor atâţia bani? ” a întrebat Ioan Stan.

Liderul PSD Suceava a arătat că nu este sigur că PNL va pune în practică planul său de a suspenda activitatea PNDL pe o perioadă de 2 ani, dar este convins că o astfel de decizie ar fi total nesăbuită, deoarece va bloca administraţiile publice şi va întârzia nepermis de mult dezvoltarea infrastructurii din întreaga ţară.

„Mai potrivit ar fi să se gândească cum să-l deblocheze, să facă plăţile restante şi să meargă înainte cu dezvoltarea României. Dar pentru asta este nevoie de oameni capabili şi responsabili. Nu este cazul celor din PNL!” a conchis Ioan Stan. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI