PSD Suceava 2020

Potrivit premierului Ludovic Orban

PNLD nu va fi suspendat

> La Suceava, primul ministru a spus însă că este o problemă de suplimentare a bugetului acestui program, care se va rezolva

Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, la Suceava, că PNDL nu se va suspenda, aşa cum au apărut ştiri în presă, arătând că este vorba despre un „fake-news” al opoziţiei.

El a recunoscut însă că este o problemă privind asigurarea fondurilor, care va fi rezolvată.

„Este o problemă de suplimentare a bugetului PNDL şi o vom rezolva la nivelul Ministerului Dezvoltării” a precizat Orban.

Întrebat dacă va exista şi un PNDL 3, premierul a spus că în primul rând trebuie finalizate actualele programe, PNDL 1 şi PNDL 2 şi că are în vedere un nou program de investiţii pentru localităţi.

„Întâi să finalizăm PNDL 1 şi PNDL 2. Suntem în pregătire cu un program naţional de dezvoltare locală, dar trebuie să ştim exact ce proiecte vor fi finanţate de la buget şi ce proiecte vor fi finanţate prin fonduri europene” a spus Orban.

El a explicat că la PNDL 1, care a fost administrat în mare măsură de PSD, sunt şi astăzi proiecte nefinalizate.

„Vom veni cu un act normativ, pentru că altfel autorităţile trebuie să returneze către Guvern întreaga finanţare. Vom prelungi cu un an, mă refer la PNDL 1” a precizat premierul Ludovic Orban.

Preşedintele Organizaţiei Judeţene PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a transmis, vineri, printr-un comunicat de presă, că este inadmisibil ca guvernarea liberală să blocheze Programul Naţional de Dezvoltare Locală, prin care sunt finanţate proiecte de infrastructură în toate localităţile. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: