240 pacienţi Covid-19 internaţi în spitalele din judeţ

> 69 au forme severe şi grave ale bolii

Prefectura Suceava a informat că, luni, conform datelor centralizate de Direcţia de Sănătate Publică, în judeţ se înregistrau de 5.911 de persoane declarate vindecate de Covid-19.

Potrivit sursei citate, la nivelul judeţului, în anterioarele 24 de ore au fost internate 7 persoane diagnosticate cu Covid-19, în acelaşi interval de timp fiind externate 8 persoane declarate vindecate.

Astfel, din totalul celor 559 pacienţi internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 153 erau diagnosticaţi cu Covid-19, 92 se aflau în zona tampon, iar 314 aveau alte afecţiuni (non-Covid).

Din cei 153 pacienţi diagnosticaţi Covid-19, 64 prezentau forme medii ale bolii; 20 – forme uşoare; 56 – forme severe; 13 prezentau forme grave şi erau internaţi în secţia ATI, unul fiind ventilat mecanic.

În aceste condiţii, Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispunea, luni, de 359 de paturi libere, dintre care 62 pentru pacienţi Covid-19, 193 în sectorul non-Covid şi 104 pentru zona tampon. La unitatea ATI erau disponibile 6 paturi pentru pacienţi Covid. De asemenea, erau libere 21 ventilatoare, dintre care 6 pentru pacienţi Covid-19.

Totodată, în Spitalul Municipal Rădăuţi erau internaţi 87 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 şi 10 persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus.

„Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecţiei cu noul coronavirus, sunt declarate pacienţi diagnosticaţi Covid-19, fără a fi influenţată statistica în ceea ce priveşte numărul de internări” a precizat Prefectura Suceava. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI