La solicitarea FRH

Centru naţional olimpic de pregătire a juniorilor la handbal masculin, printr-un parteneriat între Primăria Suceava şi USV

> „Este un nou început pentru handbalul masculin, în acest centru urmând a fi pregătiţi şi antrenaţi copiii din Moldova” a spus primarul Ion Lungu, adăugând că, în 4 ani, echipa USV ar putea juca într-o cupă europeană >„Sunt convins că va fi un centru naţional olimpic de succes, pentru că avem în zona mulţi copii cu un real talent pentru handbal” a spus prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, rectorul USV

La solicitarea Federaţiei Române de Handbal (FRH), în Suceava se va înfiinţa „Centrul naţional olimpic de pregătire a juniorilor la handbal masculin”. Noua structură ia fiinţă în baza unui parteneriat între Universitatea „Ştefan cel Mare”, Primărie, Inspectoratul Şcolar Judeţean, Şcoala Gimnazială „Ion Creangă” Suceava şi Liceul cu Program Sportiv.

Ion Lungu a anunţat ieri, într-o conferinţă de presă comună cu prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, rectorul USV, că protocolul de colaborare cu FRH va fi supus aprobării plenului deliberativului municipal, parteneriatul survenind şi revenirii echipei de HC „Universitatea” Suceava în liga handbalistică naţională.

Potrivit edilului-şef, în baza unei noi strategii, în următorii 3-4 ani, handbalul masculin sucevean ar putea atinge la performanţele din urmă cu 10 ani. Lungu a punctat că, în 2005, strategia pusă la cale împreună cu rectorul de la acea dată al USV, prof. univ. dr. Adrian Graur, şi cu decanul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport, prof. univ. dr. Petru Ghervan, antrenorul echipei de handbal, a „avut un parcurs de ceas elveţian, astfel că, 3 ani mai târziu, aceasta a jucat într-o finală de cupă europeană”. „La fel, sper că, în 3-4 ani de zile, echipa de handbal a Universităţii va juca într-o cupă europeană. Sunt convins că, până atunci, vom avea şi sală polivalentă la Suceava, parlamentarii de Suceava făcând lobby ca aceasta să fie finanţată prin bugetul pe 2021. Deci, este un nou început pentru handbalul masculin, în acest centru urmând a pregătiţi şi antrenaţi copiii din Moldova” a punctat Ion Lungu, accentuând că Primăria va participa financiar la derularea proiectului.

Rectorul Valentin Popa a spus că, în perioada următoare, o comisie a Comitetului Olimpic Român şi a Federaţiei Române de Handbal va evalua „condiţiile în care elevii vor putea să înveţe şi să facă sport”. Viitorii juniorii vor urma cursurile Liceului cu Program Sportiv, iar USV va asigura accesul la bazinul de înot, complexul de kinetoterapie şi refacere, terenurile de sport şi restaurantul instituţiei academice, oferind şi resursa umană pentru pregătirea elevilor.

„Sunt convins că va fi un centru naţional olimpic de succes, pentru că avem în zona mulţi copii cu un real talent pentru handbal” a reliefat Valentin Popa, menţionând că, în anul 2021 vor fi constituite una-două grupe de elevi în lotul de pregătire a juniorilor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: