De vorbă cu cititorii

Simona Pătru – Ostra: „De ani şi ani mi-am dorit să am o casă a mea, să ştiu că nimeni n-o să mă scoată afară, să am locul meu tainic, unde să fiu liberă să fac ce vreau şi, mai ales, când vreau.

Şi am îmbătrânit cu această dorinţă, apoi, când m-am resemnat, mi s-a ivit o şansă unică şi am reuşit să-mi împlinesc visul. Dar nu singură, ci împreună cu un bărbat mult mai în vârstă, care mi-a spus: să punem împreună tot ce avem şi să ne facem o casă a noastră.

Am reuşit, dar când să mă bucur de linişte, pace şi belşug, s-a întâmplat ca un alt bărbat, de astă dată mai tânăr, să-mi aţină calea. M-am îndrăgostit de el necondiţionat, fără să mă gândesc la urmări şi consecinţe, aşa cum se face doar la tinereţe; în mod firesc, partenerul de viaţă m-a prins, nu am putut nega relaţia şi, implicit, trădarea mea, iar acum mă aflu la cota zero, ca să mă exprim aşa. Fostul m-a dat afară din casă, însă mi-a acordat, ca despăgubire, o bucată de pământ, pe care am vândut-o şi am cheltuit banii cu actualul iubit.

Locuind în gazdă, totul trebuie plătit, banii nu ajung niciodată, iubitul meu nu le are cu munca şi, în plus, îi cam place să bea. Categoric, relaţia noastră merge spre un asfinţit previzibil, deja îi întrevăd sfârşitul, voi rămâne iarăşi pe drumuri, doar că mai trecută şi fără nicio şansă de a o lua de la capăt.

Cam asta este pe scurt povestea mea şi vă întreb: mai pot să răzbat în viaţă? Fiindcă, din prostie şi aventurism, am pierdut tot.”

Greu, greu de tot! Pentru o femeie, timpul este cel mai mare duşman. Categoric, iubiţelul o să vă lase baltă, fiindcă este un fel de fluturaş. Iar viaţa nu oferă niciodată o a doua extragere. Fiindcă şi loteria norocului are un anume program. Încercaţi la fostul partener. S-ar putea să vă arate clemenţă. Bărbaţii uită uşor trădările, apoi se prea poate ca omul să vă fi iubit sincer şi să vă păstreze, cumva, vie în memoria lui.

Teodora Lungu – Câmpulung: Aveţi o poveste interesantă, care merită cunoscută şi de cititori: „Am urmat o facultate doar ca să scap de gura familiei mele, care voia să mă mărite cu un individ fără sare şi piper, fiindcă aşa îl vedeam, dar cu bani şi relaţii.

Ca studentă nu m-am distrat prea mult, dar dintr-un motiv cât se poate de temeinic: dacă pierdeam bursa, automat ai mei mă scoteau de la şcoală şi ar fi avut motiv să-mi lipească pirostriile pe cap. Aşa am făcut şi masterul, apoi m-am înscris la doctorat. Am lungit-o cât mai mult cu studiile, fiindcă teama de a fi dată cuiva de nevastă a fost mai puternică decât dorinţa mea de libertate şi viaţă.

Într-o bună zi am primit o ofertă de serviciu şi abia atunci am realizat că sunt un om terminat, complet, în plină expansiune şi avânt profesional. Ce rost mai avea să mă las prinsă în mrejele acelui individ şters, care între timp devenise un bătrânel ciufut, antipatic şi penibil?

Am luat decizia să aştept şi să văd ce-mi oferă viaţa, destinul.

Şi curând am avut primele semne. Puteam, lesne, să urmez o carieră politică, chiar mai sus de judeţ, dar, pentru a fi băgată în seamă, trebuia ca eu să bag în patul meu nişte bărbaţi de decizie. Care m-ar fi remarcat, apoi promovat, cine ştie până unde…

A fost o luptă dură şi aprinsă în conştiinţa mea; iar uneori ascensiunea are şi paşi frumoşi, tentanţi, pe care nu-i regreţi, chiar dacă înseamnă acceptarea unor compromisuri sau abdicarea de la principii morale.

Şi am decis, adevărat, după multă şi profundă meditaţie. Am făcut cel mai puţin dureros rabat de conştiinţă. M-am măritat cu tipul cel şters şi insipid, care m-a aşteptat atâţia ani. Acum, el se ocupă de promovarea mea, fiindcă, aşa cum spuneam, este un individ cu relaţii. Cine ştie? S-ar putea ca, într-o zi, chiar să mă îndrăgostesc de el. Chiar, cine ştie…”

Felicitări! Până la urmă, aţi învăţat ceva la facultate. Să apreciaţi statornicia. Nici nu ştiţi cât este de importantă în viaţă.

Leonard – loco: Nu publicăm scrisori de dragoste, chiar dacă sunt adresate unor doamne de mare ţinută. Pe ordinea de zi avem chestiuni mai serioase.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: