De vorba cu cititorii

Băltăţanu Georgeta Cornelia – Vicovu de Sus: Dragă Getuţa. Citesc şi recitesc frumoasa ta scrisoare şi nu înţeleg un lucru. Am fost vecini, am copilărit împreună, dar de mine nu s-a prins nimic din delicateţea şi pioşenia ta. Aşa de greu eram de cap? Sau, cine ştie, aveam oarece bântuiri… Că prin grădina mea, câteodată, mai treceau şi duhuri rele…

Miţaru Dan – Gura Humorului: „M-am însurat mai spre bătrâneţe, fiindcă la tinereţe, când eram crud la minte şi naiv, norocul în dragoste m-a ocolit şi n-am avut parte decât de fete cu probleme. Adică, aveau buba.

Şi-acum, dacă tot s-a întors roata norocului, mi-am luat nevastă cu ochi albaştri ca marea, blondă, subţirică, sfioasă şi tăcută, aşa cum visam eu în nopţile de vară, când golăneam cu prietenii. Şi bine a fost vreo trei ani, începusem chiar să mă îngraş, fiindcă Răţuşca, cum îi spuneam eu, mă răsfăţa, nu duceam lipsă de nimic şi credeam că Tatăl Ceresc mi-a pus mâna în cap.

Dar fericirea s-a curmat brusc, fiindcă s-a mutat la noi soacră-mea, femeie supărător de tânără, divorţată şi cu tot felul de chefuri, care îmi conduce acum casa şi nevasta, iar eu am trecut pe planul doi. Ce să fac, ca să-mi recuperez fericirea pierdută?”

Ziceţi că soacra este „supărător de tânără”? Interesant! Mâhnirea şi nenorocirea unuia poate să însemne fericire altcuiva. Haideţi să o cuplăm cu un creştin! Fiindcă dumneavoastră nu ştiţi să fructificaţi „oportunităţile” din casă. Şi mare păcat faceţi!

Dacă aveţi drum prin Suceava, treceţi şi pe la redacţie. Să vă mai dau nişte poveţe care nu merg şi în scris.

Dragomir Diana – Rădăuţi: „Vreau să ştiu ce eficienţă are ziarul dumneavoastră, fiindcă nu am citit niciun drept la replică, nu am văzut măsuri luate ca urmare a unui articol publicat, nu s-a sesizat vreo instituţie publică.”

Stimată cititoare, aici este baiul! Cei vizaţi tac, cei care ar trebui să ia măsuri se fac că plouă. Merg cu toţii pe varianta „câinii latră, caravana trece”. Dar o să ne ţinem de capul lor. Fiindcă sunt obligaţi să intervină la toate nenorocirile care se petrec cu acordul lor tacit.

Costel Panait – Suceava: Ne sesizaţi nişte lucruri foarte interesante, pe care alţii, cu pretenţii de cunoscători, nu le-au văzut. „Toţi se agită şi vorbesc despre scoaterea penalilor de pe listele de candidaţi la funcţii publice, lucru foarte important şi bun, dar nimeni nu pomeneşte un cuvânt despre eliminarea incompetenţilor dovediţi.

Adică acei domni şi doamne care, de-a lungul timpului, au mai fost pe funcţii de conducere şi nu au făcut nimic tot mandatul lor. Mă refer la Cătălin Nechifor, Adomnicăi, Flutur, oameni arhicunoscuţi, rotitori, de meserie, pe funcţii, de când a înflorit şi democraţia noastră originală, parcă aşa îi spunea. Inutili, ineficienţi, cu tupeu, care nu lasă şi pe alţii la conducere, de parcă numai ei sunt cârmaci pe viaţă şi fără ei poporul se usucă şi moare.

Ăştia mi se par cei mai periculoşi, fiindcă sunt cronofagi. Ne mănâncă timpul, resursele şi speranţele. Oamenii s-au săturat de poveştile lor, de „semnale din teritoriu”, mereu altele, de eterna „schimbare” promisă de toţi, nefăcută de nimeni. Gargaragii fără scrupule, care sunt preocupaţi doar de interesul lor, al rudelor şi prietenilor.

Nu schimbare dorim, fraţilor, ci eficienţă şi acţiune! Cineva chiar să facă un lucru util, promis la întronare, trecut în programul de guvernare! Nu mai vrem scuze şi pasarea vinei la predecesorul din funcţie! Vrem asumarea răspunderii! Şi să plece imediat, dacă tot nu fac nimic!

Numai că aşa ceva nu s-a întâmplat şi sigur nu se va întâmpla cât timp păstrăm „bătrânele promisiuni” la conducerea judeţului, în timp ce tinerele speranţe pleacă afară, unde îşi fac un rost şi-i îmbogăţesc pe alţii. Da, expiraţii ne distrug şi noi nu ştim cum să scăpăm de ei. Suntem, cumva, contorsionişti?”

Poate. Dar sigur sătui de foştii-actualii-ineficienţi. Sunt mai periculoşi decât coronavirusul şi nimeni nu poartă mască în preajma lor. Oare, de ce?

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI