Ion Lungu, primarul Sucevei, transmite:

„Vom avea bani”

>Finanţarea nerambursabilă aferentă POR 2021-2027 este cu circa 60% mai mare faţă de cea din exerciţiul financiar european care se încheie

Primăria Municipiul Suceava este gata să abordeze finanţările nerambursabile pe care Uniunea Europeană le pune la dispoziţie pentru programarea 2021-2027. Primarul Ion Lungu spune că autorităţi locale au stabilit deja un portofoliu de proiecte care vor fi promovate în vederea accesării fondurilor din Programul Operaţional Regional.

„Se creionează exerciţiul financiar pe POR 2021-2027, iar noi suntem în contact permanent cu Ministerul Dezvoltării şi Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Est” arată Lungu. Primarul spune că vor fi lansate 7 axe prioritare de finanţare, în cauză fiind „O regiune competitivă prin inovare, digitalizare şi întreprinderi dinamice”; „O regiune cu oraşe smart”; „O regiune cu oraşe prietenoase cu mediul”; „O regiune accesibilă”; „O regiune educată”; „O regiune atractivă” şi „Asistenţă tehnică”. „Avem, şi voi avea discuţii şi în zilele următoare, pe proiectele punctuale pe care le propunem pentru exerciţiul financiar următor” precizează primarul.

Un lucru îmbucurător este acela că pentru Programul Operaţional Regional 2021-2027 suma alocată la nivel naţional este de 16,61 de miliarde de euro, comparativ cu 8,25 de miliarde de euro în exerciţiul financiar 2014-2020, însemnând cu circa 60% mai mult. „Deci vom avea bani. Să facem proiecte, în aşa fel încât să putem să atragem cât mai multe fonduri. Încheiem deja o parte dintre proiecte, dar la fel de important este să pregătim documentaţia pentru exerciţiul financiar următor” a punctat Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: