Modernizarea drumurilor de pământ rămâne o ţintă a Sucevei secolului XXI

>„Cu toate insistenţele noastre, firmele nu au forţă de muncă, nu lucrează la capacitatea la care ar trebui” susţine primarul Sucevei

Autorităţile locale din municipiul Suceava continuă campania de modernizare a drumurilor de pământ. Primarul Ion Lungu a declarat, într-o conferinţă de presă, că a fost încheiată licitaţia pentru încă două asemenea căi de comunicaţie. Astfel, în ceea ce priveşte lucrările de pe strada Ştefan Tomşa, competiţia a fost câştigată de asociaţia Florconstruct&Drupo, pentru 694.164 de lei, comparativ cu 918.789 de lei, valoarea de pornire la licitaţie. Execuţia de pe Aleea Jupiter a fost adjudecată de asocierea Maghebo&Top Geosis, pentru 655.974 de lei, la o valoare de plecare de 692.605 de lei.

„Ţinta este modernizarea tuturor drumurilor de pământ. Facem toate eforturile, deşi, în acest an, coronavirusul ne-a dat puţin peste cap bugetul. Cu toate eforturile şi cu toate insistenţele noastre, firmele nu au forţă de muncă, nu lucrează la capacitatea la care ar trebui” a declarat Lungu.

În luna mai, primarul făcea cunoscut că unele dintre proiecte se află în fază mai avansată a procedurilor, iar altele la cea de întocmire a documentaţiei. În cauză erau, potrivit şefului executivului, drumuri precum Pictor Dumitru Dacian, Eugen Lovinescu, Traian Ţăran, Micşunelelor, Barbu Ştefănescu Delavrancea, Lipoveni, Fundătură şi Vasile Pîrvan. În 2015, chiar în preajma zonei centrale a municipiului Suceava, două drumuri de pământ, adică George Coşbuc şi Teodor Ştefaneli au fost betonate. La acel moment, Ion Lungu aprecia că între 2 şi 3% din reţeaua rutieră din capitala de judeţ este formată din drumuri de pământ.

Un comentariu

  1. SilviaTomescu str.Stefan Dracinschi nr 6 apt 6 bloc I1. says:

    Aceste drumuri de pamant , sant ultimile din jud.Suceava?

    Dar str. Stefan Dracinschi si
    aleile aferente ,cand aveti de gand sa le modernizati ?
    Aici nu sa facut nimic de 50 de ani , de cand locuiesc aici ! copaci batrani care ne umbresc apartamentele ,si trebuie sa stam vara cu sosete de lana in picioare ,nu avem nicidata soare , iar toamna cand cad frunzele aceasta strada este uitata de primarie ,privind curatenia !.Pe aceasta strada parcheaza masinile pe ambele trotuare ,iar pietonii se strecoara printre masini . Nu exista semne de circulatie , care sa arate sensurile .De aceea de multe ori sant vociferari si injuraturi cand se intalnesc 2 masini fata in fata .Primarul spune ca nu sant bani , dar pentru trotuarele de sub pasarela , pe unde nu trece picior de om s nu plateste nimeni taxe la primarie ,sat bani ? Sant multe de spus si de aratat dar ne oprim deocamdata aici .

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI