Pentru modernizarea drumului judeţean Panaci – Bilbor

Schimb de terenuri între comuna Panaci, CJ Suceava şi Direcţia Silvică Suceava

> Acest drum va contribui la intensificarea activităţilor economice şi a turismului în zonă

 Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat, miercuri, că în şedinţa de joi a Consiliului Judeţean Suceava va fi făcut un pas important pentru finalizarea drumului Panaci – Bilbor, proiect care a fost blocat din cauza unor probleme legate de regimul juridic al unor terenuri.

 Au mai rămas de modernizat 3,66 kilometri din drumul Panaci – Bilbor

Potrivit lui Flutur au mai rămas de modernizat 3,66 km din drumul Panaci – Bilbor, fiind deja realizaţi 28 km, din care 22 km cu fonduri guvernamentale şi 6 km cu fonduri europene.

El a explicat că pentru cei 3,66 km care mai sunt de modernizat este nevoie de reglementarea regimului juridic al unei suprafeţe de teren pe care se desfăşoară traseul acestui drum, iar Primăria comunei Panaci a transmis Consiliului Judeţean că a reuşit să clarifice statutul juridic pentru suprafaţa în discuţie, astfel că se poate trece la finalizarea procedurii.

Preşedintele CJ Suceava a reamintit că judeţul Suceava, prin Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri Suceava, a accesat Programul Naţional de Dezvoltare Locală pentru realizarea obiectivului Modernizare DJ 174 C, Panaci – Bilbor.

Pentru realizarea acestui obiectiv de investiţii, al cărui traseu se desfăşoară pe un teren inclus în fondul forestier naţional, aflat în administrarea Direcţiei Silvice Suceava, este necesară scoaterea definitivă a terenului din fondul forestier naţional, iar în vederea realizării acestei proceduri, pentru care proprietarul terenului şi-a exprimat acordul, este necesar ca judeţul Suceava să deţină în proprietate o suprafaţă de teren egală cu suprafaţa şi valoarea terenului care se scoate definitiv din fondul forestier.

„În aceste condiţii, a fost identificat, împreună cu reprezentanţii Direcţiei Silvice Suceava, terenul în suprafaţă de 70.000 mp, aflat în domeniul public al comunei Panaci, teren care îndeplineşte toate condiţiile pentru a putea face obiectul compensării în cadrul procedurii de scoatere din fondul forestier naţional a terenului pe care este amplasat drumul DJ 174 C. Calitatea de proprietar a judeţului Suceava asupra terenului solicitat în domeniul public va fi dobândită după adoptarea unei hotărâri a Consiliului Local al Comunei Panaci având ca obiect transferul dreptului de proprietate, respectiv trecerea acestui bun din domeniul public al comunei Panaci în domeniul public al judeţului Suceava” a menţionat Flutur.

El a mai arătat că trecerea unui bun din domeniul public al unei unităţi administrativ-teritoriale de pe raza teritorială a unui judeţ în domeniul public al judeţului respectiv se face la cererea consiliului judeţean, prin hotărâre de consiliu judeţean.

„Acest drum nu facilitează doar legătura dintre cele două judeţe vecine, Suceava şi Harghita, dar asigură şi o legătură între DN 17 şi DN 15, scurtând distanţa Vatra Dornei – Bucureşti cu 100 km. Devenind una dintre căile de comunicare între Bucovina şi Ardeal, acest drum va contribui în scurt timp la intensificarea activităţilor economice şi a turismului în zonă” a declarat Flutur. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: